Inlägg

Inlägg som Southy har skrivit i forumet
Av Southy

Säljer bort mina Focals OG och Schiit Asgard 3.
Sänkt pris.

8000:-
Focal Clear OG + Extra hörlurskuddar
https://www.blocket.se/annons/103369319

2000:-
Schiit Asgard 3 - AMP (Utan DAC)
https://www.blocket.se/annons/103370699

Båda för 9500:- om du PM mig via SweC.

Av Southy

Säljer bort mina Focals OG och Schiit Asgard 3.

Focal Clear OG + Extra hörlurskuddar
https://hifitorget.se/visa_annons.php?id=161902

Schiit Asgard 3 - AMP (Utan DAC)
https://hifitorget.se/visa_annons.php/schiit_asgard_3_161903....

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Apple USB-C donglen fungerar med Android men den ger inte full effekt om man inte har USB Audio Player Pro (UAPP). Har man USB Audio Player Pro installerat så kan man få full effekt i valfri app mig veterligen.

Tack, ja det stämmer. Önskar det fanns något script som kunde lösa det utan att behöva följa proceduren.

Skrivet av issue:

Det var ju omöjligt för oss att höra någon skillnad och vid ett blindtest så fallerade både jag och min vän som var över att säga vilken dac som användes.

Jag jämförde min nyköpta Apple dongel mot min Schiit Asgard 3 + Topping D10s med en Moondrop Aria IEM och kunde helt ärligt inte heller höra någon skillnad, däremot upplevde jag att Applen återgav bättre basrepons och klarare vokaler i jämförelse med min tidigare OnePlus dongle.

Ska testa med Focal och AKG hörlurar också. Om ingen skillnad märks så kommer jag förmodligen sälja all dyr "Hi-Fi" utrustning. Jag antar att det inte är någon ide att behålla dyrare amp/dac för lättdrivna hörlurar när impedansen är låg.

https://youtu.be/a3moaaOpYZM

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Ja, äger EU varianten sen länge. Tipsade 2020 #18352921
Och den är bra, dock cripplad i Android om man inte kör UAPP tricket för att få ut maxeffekt. Kommer nog ha en US variant om ett tag, bara för att testa.

Inte riktigt fått tydligt svar på det här, är Apple Dongeln kompatibel med Android eller inte? Testade en Apple dongle för ett tag sen men den passade inte ens trots att det var USB C eller har jag kanske råkat testa Apple Lightning?. Jag har UAPP.

Av Southy

Jag söker en 3.5mm to Dual 6.35mm där dualen inte sitter ihop eller är för kort, det ska vara separerade på 2M så man kan koppla till 2 högtalare på vardera sida av TVn.

Likt den här https://www.amazon.se/-/en/gp/product/B00ZKM3S4S

Heter det kanske TS Breakout Cable ?

Någon som har tips?

Av Southy

FiiO K5 Pro - DAC/hörlursförstärkare
1200:-
https://hifitorget.se/visa_annons.php/fiio_k5_pro_dac_horlurs...

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Inte gett mig in på EQ ännu, förutom via funktioner som typ xbass på mina iFI förstärkare. Undviker EQ främst pga att bitperfect är omöjligt att uppnå om man gör digital-EQ via datorn. Schiits Loki burkar skulla kunna vara för mig.
Har du EQ:at Clear ännu? Dela gärna vilka frekvenser osv. Det är väl dags att jag ger EQ en chans

Provade många olika EQ profiler av kända audiofiler men vart inte nöjd med något fram till jag blev rekommenderad att testa Sonarworks då hände det grejer, ljudet förändras en aning men enligt min mening till det bättre, kanske en smaksak. Jag har förövrigt Clear Pro och insåg att de fanns två profiler som skilde sig ytterst lite, men att diskanten vart nådigare mot mina öron än vanliga Clear profilen. Jag kör +3dB Bass, +2dB Tilt i inställningarna och ljudet är magiskt nu, lyssnar på chillhop. Innan denna EQ övervägde jag starkt att sälja vidare hörlurarna men detta fick mig att ändra mig.

https://i.ibb.co/B3vFGwd/Reference-4-Systemwide-Cuccfe0c-Kn.png

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Min solidstate favorit med Clear är f.ö. Cavalli Liquid Carbon via XLR. En av få Solidstate som jag tycker låter riktigt bra med Focal Clear. Den dyker upp på beg ibland.

Tror det som gör störst skillnad är EQ till Clear. Använder du något?

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Det är en ju en standard C13 sladd som inte ingår. Jag har ett gäng liggandes. Köper du en Rebelamp så lägger jag en på lådan till dig https://www.clasohlson.com/se/Apparatsladd-C13,-1,8-m/p/32-54...

Jo sambeställa kan bli knepigt sen om man behöver åberopa garantin.

Om du har kvar länkarna till några A3 + Clear omdömen så skicka gärna.

Har mest läst folks kommentarer i diverse forum, ibland generellt om A3 utan att nämna Clear.
Han har några ord här: https://youtu.be/y2uKql9ovx0

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Håller med, utbudet på intressanta förstärkare är fortfarande dåligt inom EU. Men det dyker upp mer och mer Chi-fi via Amazon, Audiophonics mfl. Men jag hade gärna sett Schiit, JDS, Geshelli, Flux, Rebel inom EU så man slipper importera själv. Monoprice.eu har ju bara begränsat utbud tyvärr.

Det går att spela Clear med JDS Atom, Liquid Spark och andra $99 förstärkare. En del kommer vara nöjda med det ljudet, det mäter ju bra och ska vara "korrekt". Men det finns en annan nivå som passar mig bättre, frågan är om man kan nå dit med solidstate eller inte.

Har du hittat några omdömen om Asgard 3 med Focal Clear? Är nyfiken på den kombon jag med.

Tänk om vi hade något slags bytlåna förstärkare initiativ inom tråden =D

Att behöva köpa separat ström till Rebel fick mig att backa, men även storleken. Jag önskar uppgradera från FiiO K5 Pro o då blir det att nå förstärkare inom +$300 klassen. Har en Topping D10s redo. Jo har läst en del recensioner om A3 + Clear å i överlag är de positiva.

Har funderat om man ska sambeställa så kan man dela på frakt men skippade de 😅

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Haha har letat detsamma i 1 år nu men även i högre prisklass. Vore kul hitta en solidstate som spelar riktigt bra med Clear, men min erfarenhet är att det är rör som gäller för Focal Clear. Varje gång jag kopplar in min ZDT Jr så stämmer det och lugnet sprider sig i kroppen, ingen solidstate har nått upp till den nivån hittills.

Solid State kanditater
- Jotunheim 2 - för hög gain för Focal Clear
- Singher SA-1 - en del skriver att den låter väldigt likt THX förstärkarna, och jag tycker inte Clear passar med min THX789
- Rebel Amp - vill testa
- Flux Labs - oklart vilken men någon med lägre effekt och låg gain

Clear är så sjukt avslöjande och en av få hörlurar där man ofta hör skillnad på DAC och AMPs.

Det känns lite dumt att som EU bor betala totalt 3.3k för att importera och inte ha garanti i EU shop när den egentligen kostar 2.3k i USA. Men å andra sidan så verkar den mäta sig med amps som kostar det dubbla, vilket ändå gör den prisvärd. Har vacklat fram o tillbaka om jag ska avbryta min beställning men tror ändå att jag behåller den.

Ja hört gott om dessa men Jot 2 är overkill till Clear. SA-1 för mycket funktioner, RebelAmp för stor. Ej bekant med Flux Labs.

Av Southy

Vad för alternativ finns det till Schiit Asgard 3 som är tillgängligt i EU? Samma budget -3K, inte större i storlek och ska funka bra till låg ohm lurar, Focal Clear. Tittat på Topping L30 men den ska inte riktigt nå dit ljudmässigt även om den är bättre vid mättning.

Av Southy

Någon som handlat från apos.audio, audiophonics.fr, hifitalo.fi, hifigo.com eller shenzhenaudio.com? Inga tullavgifter?

Av Southy
Av Southy

Nu ligger jag på headphone stands i samband med köp av dyrare lurar. Var nära att beställa omega trä stativ men läst att de kan försämra öronkuddarna snabbare då det uppstår ett tryck. Då är frågan vad är ett säkert alternativ utan att behöva pröjsa +500 kr, vad har ni?

Av Southy
Skrivet av Buddaz112:

Varit och lyssnat på Focal för 12k

Inte för att ge dig ångest om du köpt produkten men Sveriges marknadspris inom Hi-Fi hörlurar är ett skämt. Ett exmpel bland många är Focal Clear t.e.x som säljs ut i USA för ($990 - 8.5K) går i Sverige för 17K, (16K demo ex) i en butik. Själv beställt halvår beggade för under 8K inkl frakt. Även om de skulle säljas för RRP i US $1500 motsvarar det under 13K).

-----

Dessa studier var intressant kring billig kontra dyra tillbehör (kablar, dacs/amps osv) där audiofiler inte kunnat urskilja kvaliten. Då jag själv vart besviken på mitt DAC/AMP köp när jag redan hade ett bra ljudkort, förvarnar jag andra nybörjare. Fall inte offer till påståenden och spendera inte mer än behov.

Testing audiophile claims and myths:
https://www.head-fi.org/threads/testing-audiophile-claims-and...

-----

Bra länk som förklarar audiofil termer:
https://www.moon-audio.com/audiophile-terms-guide

Av Southy

Nu har jag haft mina Sundaras i över en vecka och njuter verkligen av de tillsammans med FiiO 5K Pro (som jag inte uppfattar skulle vara bättre än Asus STX II, de som följt tråden vet ), tom börjat lyssna på genrer utöver hiphop, som soul, jazz och RnB. 3K inkl frakt från HiFiMan store open box vart ett bra kap. Jag tycker de slår mina HD650 men med liten marginal. Det känns inte som att jag gjort en riktig upgrade utan snarare en sidegrade. Nu börjar jag undra om jag istället borde spara mer pengar för att satsa på en Arya. V2 icke stealth går på ca 11.2k open box vilket är 3x pengarna men ska även vara mycket bättre i alla aspekter, även -8000 svenskmarknad pris. Jag kommer nog behöva testa lurarna i butik innan jag väljer att köpa de. Black Friday är inte heller så långt ifrån

Har någon erfarenheten av att gå från HD650/Sundara till Arya?

Av Southy
Skrivet av Kaleid:

Kom ihåg att även om du har bästa s.k. formatet så kanske inte inspelningen egentligen är bättre än ca 15bit i kvalitét. Spelar då inte så stor roll om filen är 24bit. Det betalas mycket för placebo vad gäller hifi.

Medveten om det, brukar kontrollera filerna med Spek.

Av Southy
Skrivet av Mumu55:

Trist att du inte upplever någon skillnad mellan STX II och Fiio K5 Pro med Sundara.
Var har du för källa? Spotify, Tidal, WAV, Flac, MP3 etc?

Kanske jag som inte har tillräckligt bra tränad hörsel? Jag kör enbart på nerladdat FLAC. Måste fortfarande köra en blidtest för att kunna avgöra.

Av Southy
Skrivet av Extrapaj:

Vad är det du inte gillar med dina lurar?

Jag tycker Sundaran (2020) out of box låter väldigt bra det jag skulle vilja EQ en aning är diskanten och basen utan att tappa mids och vocals. Jag är inte missnöjd gällande hörlurarna utan dac/amp köpet där man fått intrycket att de ska kunna återgå bättre ljud än ett externt ljudkort.

Skrivet av eFoppa:

Känner igen mig litegrann. Va typ samma när jag köpte Topping A90. Mätte väldigt bra osv, men provlyssnade inte innan köp. Den är inte dålig, jag e bra inte så förtjust i den. Antar att jag föredrar färgat ljud. Orkade heller inte skeppa tillbaka utomlands.
Jag tillhör nog lägret som tycker det är bäst att lyssna på grejerna man köper istället för att kolla på grafer. Man kan ju sålla bort grejer som mäter kasst såklart, men för mig funkar det bäst att lyssna snarare än att enbart stirra på mätningar

Skrivet av Snudge_B:

Hänger inte riktigt med, vad hade du för förväntning på utrustningen? Jag är absolut glad amatör och inte på något vis ljudexpert, men när jag kör dac/amp är det inte för att ljudet ska låta annorlunda, utan för att få mer kraft för att driva hörlurarna (mycket mer kraft ) och få dem att spela ut till sin fulla potential. DAC är ju bara för att konvertera den digitala signalen på bästa sätt. För min del handlar den mest om att den ska kunna konvertera high-res på så bra sätt som möjligt. Resten är ju upp till lurarna och ev EQ. Självklart finns det utrustning som kan färga ljudet om man vill det (rör-förstärkare), men då hade jag nog provlyssnat först.

Det var mycket tal om att mitt kort inte skulle kunna köra låg ohm lurar, men jag har ju 4 olika gains att köra med. Sen fick jag intrycket att dac/amp skulle bli en upgrade likt externt ljudkort blev det till moderkortets ljudkälla. Ja jag förhastade mig men även att denna dacamp ej finns tillgänglig för provlyssning.

Skrivet av Kaleid:

Jag har genomgått samma med AE-5 vs Topping L30 (och skrivet om det tidigare här på forumet). Ingen direkt vidare skillnad, men jag bestämde mig för att behålla den ifall jag skulle skaffa hörlurar som är lite mer svårdrivna.
Det är som jag har skrivit tidigare i tråden att om man har hörlursförstärkare på ljudkortet och den räcker för att driva lurarna så kanske man inte hör någon skillnad. Det är för att SINAD siffran för hörlurarna är mycket sämre än nästan all elektronik. Detsamma gäller högtalare, de står för de största felen.

Men, 1.6K är inte så mycket, känns det helt bortslösat så kan man ju ändå slänga upp på tradera och kanske få t o m tillbaka hela beloppet.

Som en tidigare nämnde, rätt hörlurar gör störst skillnad. Helt klart.

(ska nämna att jag har nu Topping E30 som DAC till stereon, och den mäter så bra jag inte tänker byta ut den. När Amir skriver på ASR att distorsionen är långt under det hörbara så litar jag på honom där. Det är lätt hänt att man fastnar i uppgraderingskarusellen och tror att det ska magiskt bli mycket bättre. Ofta så ligger bristen i själva inspelningarna också..)

Inte hela världen med 1.6K men onödigt. Enda fördelen jag ser nu är att hörlur kabeln räcker fram från Dacamp med bra marginal istället för till datorn som jag var tvungen att omplacera 😅. Jag kmr nog endå behålla den och lägga upp ljudkortet för försäljning istället. Eventuellt om K5 kan förbättra ljudet från TVn/Soundbaren? Så behåller jag båda.