Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa
Skrivet av workerbyo:

Jag är snart klar med min masterexamen i datavetenskap (civilingenjör), och har redan varit på intervju hos många företag, där de berättade att en masterexamen inte är nödvändig inom It-branschen, och speciellt inte för systemutvecklare.

De sa att det helt enkelt inte lönar sig i längden, och att i deras ögon så har en med KY examen, kandidatexamen/högskoleingenjör eller masterexamen samma värde. Jag trodde att min masterexamen skulle på något sätt förbättra min karriär, men i detta fall så tror jag inte det kommer att göra det.

Varför ser det ut så här? Tycker ni att det är rättvist att jag som civilingenjör ska börja på samma jobb och samma lön som en högskoleingenjör som "bara" pluggat i tre år?

Självklart ska du ha samma lön om du gör samma jobb, men oroa dig inte för mycket om det. Hitta ett jobb som du trivs med och jobba dig uppåt.

Av grovlimpa
Skrivet av sigge11:

gick via contol panelen sen sökte jag på aktivering men har bild bevis på när det var aktiverad, 2/13 och jag hämtade ut datan från posten 15/2

Min säger bara att "Activation was successful", inget datum (som här). På microsofts forum står att det datumet bara finns lagrat på deras servrar, inte på datorn, vilket är samma som greattech säger. Det är spännande att du (som själv säger att "Det värsta är när det gäller datorer så kan jag noll.") lyckas hitta datumet och använder det som det största argumentet för att dom har gjort fel.

Av grovlimpa
Skrivet av sigge11:

Nää, men man kan inte komma med massa bortförklaringar, eller påstå att dom inte har aktiverat nån kod eller nåt när koden har varit aktiverad 2 dagar innan jag fick datan. Anledningen till att man inte läser mellan raderna är för att man e lite upprörd över hur vissa företag beter sig eller vad säger du??

Hur hittade du datumet när windows aktiverades? Jag gjorde en snabb googling och topp två säger:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-wi...

Citat:

As far as I know there is no way to find this out from a pc - the only date record is held on the MS activation servers

http://forums.cnet.com/7723-12546_102-343898/where-to-find-da...

Citat:

With sufficient digging, it is usually possible to determine the date Windows was last installed, but it does not store the original activation date. You will have to contact HP for that information.

Av grovlimpa

Perforce (http://www.perforce.com/downloads/Perforce-Software-Version-M...).

Dom har en gratisversion för upp till 20 användare och har ett grymt windows/linux/mac-UI. Vi kör det på jobbet och det funkar utmärkt, även för mindre datorvana personer (grafiker, ljuddesigners, etc).

Intro till deras GUI-klient: http://bcove.me/kqz92plg

Av grovlimpa
Skrivet av Uzor:

Häftigt.

Kan du nämna någon typisk matematisk uppgift i en av dina senaste mattekurser så att jag kan få en uppfattning på hur mycket huvudräkning det är?(Har verkligen 0 koll då jag pluggar matte i gymnasiet fortfarande)

Här är en gammal extenta med svar: http://www.math.kth.se/math/GRU/TENTOR.pdf/5B1106.pdf/5B1106....

Av grovlimpa
Skrivet av Vasadu:

Matte på universitetet kan du inte använda en miniräknare till

Jag blev lite osäker, men jag har för mig att jag brukade ha med mig min miniräknare på tentor. Kommer inte riktigt ihåg vad jag räknade på dock.

Skrivet av Kattmat97:

Vad är ens "symbolhanterande"?

Det är att du bla kan lösa ekvationer och derivera/integrera med "symboler". Du kan också tex skriva 3 * (1/3) och få svaret 1, inte 0,999999999 vilket andra räknare ger eftersom de avrundar.

Citat:

The TI-89 and the TI-89 Titanium are graphing calculators developed by Texas Instruments. They are differentiated from most other TI graphing calculators by their computer algebra system, which allows symbolic manipulation of algebraic expressions—equations can be solved in terms of variables, whereas the TI-83/84 series can only give a numeric result.

http://en.wikipedia.org/wiki/TI-89_series

Av grovlimpa

Jag klarade mig igenom en civilingenjörsutbildning på min TI-86 som jag skaffade till gymnasiet. Det hade varit trevligt med en symbolhanterande, men jag gissar på att man inte får ha det i gymnasiet.

TI är ett säkert kort, så kör på det. Det underlättar mer att ha samma som alla andra i klassen än att ha den som läraren har. Oftast upptäcker du/de du pluggar med mer funktioner än läraren

Av grovlimpa

Det som är smidigt med att gå en utbildning är att det ofta är praktik eller exjobb. De flesta som jag läste med (civilingenjör data) blev erbjudna anställning där de gjorde sitt exjobb.

Av grovlimpa
Skrivet av strejf:

"Vid sidan om piratkopieringen är begagnatmarknaden spelutgivarnas stora hatobjekt. Ofta ses försäljningen av begagnade spel som en ren förlustaffär eftersom pengarna vandrar mellan konsumenter och eventuella mellanhänder, medan utgivarna lämnas utanför."

Lämnas verkligen utgivarna utanför? De har ju fått betalt en gång redan. Typiskt svineri från giriga företag. Om jag säljer ett spel till någon och han då säljer det till någon annan, får jag betalt två gånger då? Nej givetvis inte, det vore inte logiskt.

Det är lite lustigt att folk tycker det är helt ok att betala för ett begagnat spel, men inte att pengarna går till utvecklaren. Om du fick välja mellan att ge alla pengarna du betalar för ett begagnat spel till utvecklaren eller affären, vem skulle du välja? Det är ingen som säger att MS vill döda begagnatmarknaden, bara att utvecklarna ska få pengar för det. Vad är fel med det?

Av grovlimpa

Jag kör en Intel 330 på SATAII. Visst, jag får inte ut full hastighet, men det är ändå otrolig skillnad jämfört med mekanisk disk.

Av grovlimpa

Om du inte bygger exe:n själv och den inte har stöd för att ladda inbakade filer så blir det väldigt svårt.

Av grovlimpa

Självklart kommer inte de första spelen se ut sådär eftersom de i demot lär använda all CPU+GPU till att rita allt. Släng på AI, mer fysik, GUI, ljud osv osv så kommer det inte se ut som demot, iaf inte idag.

Av grovlimpa
Skrivet av Mikael07:

Vad tråkigt att jag fick dig att må dåligt, helt i onödan Vad jag menade med att min första testmetod inte var "trådsäkert" var att om tråd 1 får en referens till lista 1, och tråd 2 för en referens till lista 2 strax efteråt, så kommer tråd 2 "förstöra" instansen (ändra pekarna) till lista 1 medan tråd 1 jobbar med den. Givetvis kommer jag inte sätta ett godtyckligt antal CPU-trådar till att utföra lista 1 hursomhelt, blir kallsvettig bara jag tänker tanken hur det skulle gå till. Bara en CPU-tråd kommer hantera en given lista.

Det är inte ditt fel, det är ett pathfinding-middleware för några tiotusentals USD som fick mig att må dåligt när jag hör det ordet

För att gå on-topic igen håller jag med om att det kan vara bra att separera data och instanser som pekar på datan. Qt använder det väldigt mycket, dvs att en array/vector-klass pekar på ett referensräknat minnesblock (eller en delmängd av det). Fördelen är att om du inte kör C++11 så får du typ move-semantics och du använder mindre minne om flera instanser innehåller samma data. Qt kopierar dock datan när du ändrar den (om jag inte minns fel), vilken du inte vill göra.

Av grovlimpa

Jag mår lite dåligt varje gång någon skriver "trådsäkert". Anledningen är att de ofta menar att du kan spawna upp två trådar som kan göra precis vad som helst och det ändå fungerar. I 99% av fallen är detta en väldigt dålig idé. Det är mycket bättre att ha en main-tråd som skickar jobb till andra trådar i form av en datamängd och det den behöver för att köras. Om dina trådar kräver massa synkronisering kommer det garanterat bli långsammare än att köra allt på en tråd. Och om du använder shared_ptr:s och känner ett behov av att de ska vara trådsäkra är du ute på hal is.

Av grovlimpa

Hur det blir med moderkort då? Blir det moderkortstillverkarna som löder fast dom då?

Av grovlimpa

Coolt. Fast vit mus, kommer inte den bli smutsig rätt fort?

Om man vill ebay:a finns den här:
http://www.ebay.com/itm/REAL-3M-WHITE-CARBON-FILM-DI-NOC-VINY...

Av grovlimpa

Jag är lite skadad av för många år av FPS-jagande, men jag hade vänt på det hela. Gör en array som är 50 stor istället och låt varje entry i den representera hur många gånger du slumpade fram det talet. Då slipper du loopa över en 1000 stor array för att se om talet slumpades fram. Du kan göra samma sak för att se hur många gånger det blev också. Som en bonus kommer programmet använda mindre minne (stack).

Av grovlimpa

Det är finare att använda en for-loop i ditt fall. Annars används counter1 på lite väl många ställen.

Av grovlimpa

Funkar alldeles utmärkt på min Sony KDL-46EX500. Det finaste är att när jag stänger av TV:n skickar den en CEC-signal till Pi:n att stänga ner sig, sen väntar TV:n ~5min innan den kapar strömmen. När jag sen startar TV:n igen så startar Pi:n också. Win!

Av grovlimpa
Skrivet av silverc0re:

http://www.emulator-zone.com/

Översta nyheten är "Xbox 360 emulator scams"