Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa
Skrivet av Dunder:

Om du använder lite System.out.println() i koden så ser du mycket bättre vad som händer. Printa variablers värden t.ex. så kan du vara säker på att koden gör det du vill. Det blir också lättare att lära sig hur det hela fungerar.

Eller ännu bättre: kör med en debugger så kan du steppa igenom koden rad för rad.

Av grovlimpa

Jag provade boom beach men fick ett "Download failed because the resources could not be found".

Av grovlimpa

Jag är rätt partisk, men sök till Avalanche Rent allmänt är det nog rätt svårt att hitta jobb att utveckla en fysikmotor om du inte söker dig till Havok eller nVidias PhysX-kontor. För ett stort företag finns det sällan någon vinst i att utveckla sin egen motor när det finns färdiga att köpa som är tillräckligt bra. För mindre företag finns det inga resurser att göra det om inte hela spelet bygger på någon som de färdiga motorerna inte alls klarar. Det är nog lättare om du riktar in dig mot att göra något ovanpå fysikmotorn som företaget använder, tex fordon.

Av grovlimpa

Jag hade samma problem på mitt 750G2. Det lät när alla sladdar var inkopplade och datorn var avstängd, men inte när datorn var på. Kontaktade EVGA och fick det utbytt (fick även separat paket med kablar eftersom jag tabbade mig och skickade med dom tillsammans med agget ...). Det nya jag fick låter både när jag har datorn igång och när den är avstängd. Så även om deras support hanterade det över förväntan så har jag fortfarande inte ett nätagg jag kan använda. Jag har inte bestämt mig om jag orkar hålla på mer. Just nu kör jag med ett Fractal Design-agg som har för få SATA-kablar men som är helt knäpptyst. Det är nästan lättare att bara köpa en större disk och göra sig av med dom gamla. Lite trist med en plåtlåda för 1100kr+ som jag inte kan använda dock ...

Av grovlimpa

Varför vill man skriva beräkningstunga program i Java/C# istället för C/C++? Dagens C++-kompilatorer är förvånansvärt bra på SIMD:a kod, så ofta behöver man inte ens tänka på det själv. Att ha koll på var saker ligger i minnet är oftast nyckeln till prestanda och det har man väl inte direkt i Java/C#? Här är en bra illustration av det.

Av grovlimpa

När du säger "laddar batteriet" låter det som att du har en trådlös. Dom fungerar inte i windows, oavsett om du kör den med sladd.

Av grovlimpa
Skrivet av Findecanor:

När OpenGL och Direct3D var relativt unga så fanns det OpenGL-drivers som använde DirectX som backend.

Det skulle nog gå att fixa en OpenGL-driver som använder glNext i botten, men den skulle bli mer komplicerad nu än då, och troligen inte erbjuda samma prestanda som en "riktig" OpenGL-driver.
Jag skulle tro att AMD och NVidia redan nu har sina drivers uppdelade i API-frontend med gemensam backend för både DirectX och OpenGL-API:erna.

Det vore coolt om glNext var på en så pass låg nivå att det utan större problem går att skriva ett opengl-lager ovanpå. Om API:t är att du själv bygger upp kommandon till en kommandobuffer som du skickar till GPU:n (likt DX12) så handlar det kanske mest om ett hålla i opengl:s statemaskin. Det skulle gissningsvis göra det mycket lättare att skriva ett DirectX9/10/11-lager till linux eller snabba på emulatorer.

Av grovlimpa
Skrivet av DavidtheDoom:

Hemsidan Saknar Org.Nr.

För att bedriva försäljning av tjänster och varor över nätet till privatpersoner krävs Org.Nr och Säte för företaget är lättillgängligt.

http://ratedrive.com/#/contact

Citat:

www.ratedrive.com
Ratingexpert OÜ
Asunduse 13, Tallinn, 11416, ESTONIA

Ganska lättillgängligt. Sen vet jag inte vilka regler och lagar som gäller i Estland.

Av grovlimpa
Skrivet av marmeladov:

Det spelar ingen roll vad företaget är. "Brottet" som TS gjort sig skyldig till enligt den suspekta sidan har skett i Sverige, således skall svensk lag tillämpas.

Fast det handlar ju inte om ett brott, frågan är om avtalet han har ingått med ett estländskt företag är giltigt.

Av grovlimpa

Det skrivs mycket om vad som gäller enligt svensk lag, men företaget i fråga är inte svenskt. "Regler och villkor" säger att värderingen utförs av "Ratingexpert OÜ" vilket verkar vara ett estländsk företag. Jag antar att estländska regler och lagar gäller då?

*edit*
Här står följande:

Citat:

De parter som undertecknar ett avtal kan välja vilken lag som ska tillämpas för hela eller delar av detta avtal och vilken domstol som är behörig vid tvist. Parterna kan när som helst komma överens om att en annan lag ska vara tillämplig (partsautonomi).

Om parterna inte uttryckligen har valt tillämplig lag, omfattas avtalet av lagen i det land som det har närmast anknytning till, enligt närhetsprincipen (hemvist eller central förvaltning för den part som ska utföra den prestation som anges i avtalet, huvudsakligt verksamhetsställe eller annat verksamhetsställe där prestationen enligt avtalet ska fullgöras, etc.). I följande två fall gäller särskilda bestämmelser:

* När avtalet gäller en sakrätt i fast egendom antas att avtalet har närmast anknytning till det land där den fasta egendomen är belägen.
* Avtal om godstransport antas ha närmast anknytning till det land där platsen för lastning eller lossning finns eller till det land där avsändaren har sitt huvudsakliga verksamhetsställe.

För att skydda konsumenternas rättigheter ska lämpliga bestämmelser, i enlighet med principen om skydd av den svagare parten, tillämpas vid leverans av varor eller utförande av tjänster åt en person. Dessa avtal omfattas av lagen i det land där konsumenten har sin vanliga vistelseort, om inte parterna beslutar annat. Parternas val av tillämplig lag ska dock inte medföra att konsumenten berövas det skydd som tillförsäkras honom enligt lagen i det land där han har sin hemvist, om denna är mer fördelaktig för konsumenten. Dessa bestämmelser ska varken tillämpas på transportavtal eller avtal om utförande av tjänster i ett annat land än det där konsumenten har sin hemvist.

Av grovlimpa

Verkar ha höjts till 369:- nu.

Av grovlimpa

Jag har en Core i3-4150 i min server. Om det finns något enkelt sätt för mig att testa om det går så kan jag göra det. Dvs enkelt som i att köra någon benchmark. Kör Ubuntu 14.04 på den, så inget i windows.

Av grovlimpa

Högfrekvent ljud från SuperNOVA 750G2

Jag behövde ett nytt nätagg och gick på EVGAs SuperNOVA 750G2 eftersom det verkade populärt. Jag ogillar verkligen högfrekventa ljud så jag kopplade in den lilla testadaptern för att kunna lyssna hur det lät utan att koppla in allt i datorn. Till min stora besvikelse ger det ifrån sig ett konstant högfrekvent pip även när inget är inkopplat. Hur mycket det låter varierar lite beroende på varifrån man lyssnar. I inspelningen låter det som att ljuder varierar, men det är för att jag flyttar runt mikrofonen. Här är en länk till hur det låter.

Är det någon annan som har/har haft detta?

Av grovlimpa

Jag tror att du skulle klara av att göra ett sånt spel ensam utan att gå den kursen. Den kommer ge dig en liten knuff i rätt riktning, men sen måste du själv lägga ner massa tid om du ska lyckas. Om det inte är ett turn-based-spel skulle jag väntat med multiplayer. MP är klurigt och jobbigt

Om du vill köra C skulle jag rekommendera att du tittar på SDL (tex http://lazyfoo.net/tutorials/SDL/). Det är ett bibliotek för spel med grafik, ljud osv. Det går i teorin att köra ett SDL-program i en webbrowser (https://forums.libsdl.org/viewtopic.php?t=10926), men det är inte helt trivialt.

Av grovlimpa

Om användaren skriver "quit" kör du free två gånger på samma pekare (outString), en s.k. double-free. Det gör inte att du läcker minne, men det borde krascha.

Vad jag kan se så läcker det inget minne i din senaste version.

Av grovlimpa
Skrivet av johnHakansson:

Tjennare!

Jag har nyligen avslutat mitt projekt arbete i C#, Hade uppskattat väldigt om folket här vill ta en liten koll på koden och ge feedback på vad som är bra/dåligt, tips till nästa gång och även om det kanske finns lite förslag på något nyttigt jag kan pilla ihop för skoj som nästa projekt.

(Kod även tillgänglig på http://pastebin.com/RyxwXfUR.)

  • Väldigt många hårdkodade 5: or. Alltid bättre att använda storleken på listan oavsett om du vet storleken. Dvs "words.Count" istället för 5 i tex "int index = randomGen.Next(0, 5);". Fördelen med att använda storleken:

    • Det blir färre ställen att ändra på om du vill ändra antalet till något annat.

    • Det är lättare att förstå koden om du använder storleken. Annars vet man inte om 5 syftar på just talet 5 eller om det är storleken du är ute efter.

  • Onödigt att sortera hela listan varje gång man lägger till ett ord i "AddWords". Bättre att bara göra det en gång när den blivit full.

  • När jag läser första två raderna i "AddWords" undrar jag direkt vad som händer om storleken på words är tex 3. Om storleken är <5 så lägger du till 5 nya ord. Blir det 8 ord i listan om den redan innehåller 3? Det gör koden lite svårläst eftersom jag då måste kolla hur koden som anropar AddWords ser ut och försökta luska fram om det någonsin kan vara 3 ord i listan när AddWords anropas.

Förslag på nästa projekt: Space Invaders

Av grovlimpa

Det låter precis som när min gamla garderobsserver dog. Jag köpt en ny istället för att felsöka, men fick tipset att det lär vara PSU:n.

Av grovlimpa

Börja med "vanlig" C++, dvs utan C++11/14/17-features. Det är tillräckligt mycket att sätta sig in i Jag har skrivit C++ i 15-20 år (jobbat med det sen 8 år tillbaka) och det finns vissa delar av nya standarden som även jag har svårt att förstå.

Av grovlimpa
Skrivet av Atr0x:

Jag har i princip 3 olika lister.

Originaltexten i en lista (med rätt tecken)
text 2 (En lista med alla dubletter utan tecken och alla i små bokstäver)
text3 (En lista med alla tecken på rätt ställe, stor bokstav efter punkt och alla dubbletter är markerade FÖRUTOM!!! t.ex. äpplet, och äpplet. eller Han och han (dessa saker ser programmet som olika, och det är det jag måste fixa)

Så jag har "löst" uppgiften var för sig, men att sätta ihop dessa går mindre bra.

Och det är som du sa, problemet är äpplet, inte är lika med äpplet.

I brist på idéer var jag inne och kollade på metoder som re.sub (verkar finnas många smarta saker) men det var helt obegripligt.

Som exempel på hur man kan använda re.sub är här kod för att lösa ditt första problem (att skriva "#" före och efter ord som förekommer fler än en gång):

import re text = "hello therer! this is a text string, actually really sundelly peruchally this is another string. this is a text string." parts = [x.lower() for x in re.split("\W+", text)] def replace(match): str = match.group(0) if parts.count(str.lower()) > 1: return "#" + str + "#" return str print(re.sub("\w+", replace, text))

Av grovlimpa

Om du funderar på en billig ebay-laddare (vilket jag tror att vissa på fyndiq är) så rekommenderar jag dig att läsa den här först:
http://www.righto.com/2014/05/a-look-inside-ipad-chargers-pri...