Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa
Skrivet av blame_me:

Du verkar ha valt ett m-ATX. Är det meningen? Jag vet dock inte om det gör nån skillnad i pris och prestanda, men jag ville bara upplysa om det Annars tycker i alla fall jag att det verkar helt ok!

Eftersom lådan är en mATX så skulle jag gissa på att det är tanken.

Av grovlimpa

Jag var väldigt emot iphone tills jag fick en iphone4. Det är en bra, stabil och grymt polerad telefon. Man vet också att man kan köra alla program som finns i app storen. Sen finns det självklart saker som jag stör mig på med ios (ingen jailbreak), tex att man har inte direkt något filträd, vilket gör att du inte kan använda telefonen som usb-minne. Och att du behöver betala $99/år för att köra egen kod på den.

Skrivet av SnowJim:

Stämmer det verkligen att man inte kan sätta en random mp3 fil på sin IPhone till att användas som ring signal? Har hört ryckte om detta men har svårt att tro på det?

Ptja, det är inte lika enkelt som på min gamla SE, men det går. Jag byter inte ringsignal tillräckligt ofta för att det ska störa mig.

Av grovlimpa

Nice, funkar finfint! Fast "Skickades .."-raden som läggs på är lite irriterande.

Av grovlimpa

Jag är rätt tveksam till att rent funktionella språk kommer ta över. Däremot kan jag garantera att imperativa språk kommer fortsätta ta inspiration från dom. Python har ju en hel del av det tänket (list comprehension tex), men även c# är på god väg. Jag har programmerat i nästan 20 år (började tidigt ) och har använt en hel del språk. Just nu är det nästan bara c/c++ eftersom det är svårt att få något annat språk att köra både på ps3, 360 och pc

Jag tycker du ska titta på språk som används idag, men som passar bra för olika problem för att förstå olika språks för- och nackdelar. Om du kan C# är java rätt ointressant (när jag började på mitt första jobb kunde jag bara java men började skriva c#-kod från första dagen utan större problem). Jag röstar för python och c. Dock tar det ett tag innan man lär sig förstå hur man utnyttjar språket till max. Det är väldigt lätt att skriva c# fast med python-syntax, och då tappar man helt poängen. Det bästa är nästan att titta och bygga vidare på en existerande kodbas som någon som verkligen kan språket har skrivit.

Sen tycker jag egentligen att språk är rätt ointressant. Det är som att skriva böcker, det svåra där är inte att hantera språket utan att få till en bra bok. Sen behöver man självklart ha ett hum om olika språk för att välja rätt språk för ett visst problem.

Av grovlimpa

Wikipedia:

Citat:

Since 2008, PC manufacturers have gradually upgraded the PC's controller to support HDMI-output in addition to DVI. Due to electrical and pin compatibility between the DVI and HDMI, only a simple passive adapter (or DVI-D to HDMI cable) is necessary in order for the PC to output HDMI to a compatible HDMI-display (such as a television), and take advantage of HDMI features (such as audio output.)

Nästa fråga är varför Asus kort är så mycket billigare än de andra?

Av grovlimpa

Vad magiskt! Hur får de ut ljud via DVI? Fungerar ljud bara på en av DVI-portarna?

Av grovlimpa

Asus 6870 - HDMI-ljud?

Jag tänkte ta och köpa ett nytt grafikkort och känner att 6870 är lagom. Det senaste på den fronten verkar vara ASUS Radeon HD 6870 1GB OC, men den har ingen HDMI-utgång utan bara "HDMI Output : Yes (via DVI to HDMI adaptor)". Eftersom jag tänkte koppla in datorn till TV:n vill jag gärna ha bild+ljud i samma kabel. Har de kommit på något smart eller är det kört att få ut ljud via HDMI med det kortet?

Av grovlimpa

Om du kör trådlöst så byt till wpa eller wpa2 och sätt ett nytt lösen, helst 8+ tecken (http://www.zdnet.com/blog/ou/how-long-does-a-wpa-key-need-to-...). Då kan du vara rätt lugn att ingen annan är inne. Kör du med sladd är det bara följa kablarna

Av grovlimpa
Skrivet av ajp_anton:

32-bit OS klarar 4GB.
32-bit program har max 2GB, oavsett "bitarna" på OS.

Njae, det beror ju på hur mycket av adresstymden som OS:et tar. Vista/XP kan ju tex köras så att applikationer har 3gb virtuellt minne (http://dwf.blogs.com/beyond_the_paper/2009/04/enabling-3gb-sw...). Linux lär väl gå att trimma ännu mer om man känner för det.

Av grovlimpa

Jag körde webserver+filserver på en gammal pentium 90, funkade grymt bra. Jag skulle nästan säga att du ska börja med debian istället för ubuntu. Finns inte så många GUI-config-program till apache/mysql osv. Och ubuntu är egentligen har bara en finare installer än debian, annars är det mesta samma lika.