Inlägg

Inlägg som icqdevil har skrivit i forumet
Av icqdevil

Tack för alla svar iaf. Har pluggat bort den å har den vid laptopen istället 😆 får fundera på en riktig nas. Tillsvidare kör jag nog med Plex istället från en stationär dator i mitt "andra" hem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av icqdevil
Skrivet av ToJa92:

Att packa upp via nätverket som du gör blir väldigt långsamt. Har du plats på datorn så gissar jag på att det går betydligt fortare om du kopierar ner alla rar-filer till den, packar upp dem och när det är klart kopierar tillbaka det du packat upp.

Alternativet är om routern har någon inbyggt verktyg för att packa upp filer, det borde också gå snabbare (kanske finns någon slags filutforskare som går att nå via routerns gränssnitt? visserligen inte säkert att den kan packa upp rar-filer, men kan vara värt att kika).

Jaa men då försvinner ju principen att lagra dom på usb disken och slippa ha den vid datorn. Blir för många moment å få till det bra. Då har jag hellre disken vid laptopen å försöker inte röra den så mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Av icqdevil
Skrivet av -=Mr_B=-:

Routern / NAS'en är alltid den "dator" som sköter filsystemet för sina lokala enheter. Man har (exempelvis) Apple File Protocol, (AFP) Samba, (SMB) eller annan service som står för publiceringen mot nätverket. MAC ansluter glatt mot båda, Windows Klienter bara SMB. (Det kan finnas tredjepartsmjukvara som löser AFP för Windows, ingen aning.)
Men har man läs och skrivrättigheter, samt kan komma åt servicen, så är det "rätt" och ska fungera.
Sen kan det ju vara olämpligt att "packa upp" en MKV. Det är ju ett filmformat avsett för att spelas upp, inte ett arkiv för lagring av komprimerade filer.

Jamen säg jag har massor av .rar filer som i grunden är en .mkv fil. Det är det som tar äckligt lång tid och packa upp. Så det hjälper med andra ord inte om jag hittar nån annan partion för detta. Sitter på en macbook air så vore sjukt smidigt att ha disken inkopplad i routern istället för riskera att den faller i backen när man flyttar laptopen

EDIT: provar flytta filer igen till vanliga disken. Går sjuuukt sakta det också. Så kanske måste lägga ner dessa tankar på nas

Av icqdevil
Skrivet av MacAllan:

@icqdevil: MAC kan inte skriva till NTFS diskar som standard, kanske kan få någon hjälp här hur man fixar till det.
https://www.howtogeek.com/236055/how-to-write-to-ntfs-drives-...

Jamen jag kan ju se filerna och ta bort dom via finder? har lagt in paragon också som gör att mac kan det? innan jag ens läste ditt tips Men disken finns inte där i paragon. Utan som delad enhet under finder. Har märkt nu på typ 30min att .mkv filen har packats upp typ 5% helt sjukt.

Av icqdevil

Ordnat NAS via asus Aidisk. Går inte packa upp filerna via mac

Har suttit flertalet timmar för att få min 1tb usb-disk att funka som nas via min asus-router. Först fick jag formatera den till NTFS för min router stöder varken exFAT eller macs egna. Nu har jag inloggning och ser tydligt mapparn och filerna i finder på datorn men när jag vill packa upp så står det helt still.

Har provat flertalet uppackningsprogram för .rar filer. Unarchiver / stuffit m.m. allt hänger sig. Har jag missat något viktigt?
Snälla hjälp mig..

Av icqdevil

Försökt lägga in ddwrt flera dagar men får aldrig något internet. Så är nu tillbaka med Asus original firmware å dom verkar ha lagt in något skydd mot 3:e parts firmwares. Så nu kan jag varken lägga in ddwrt eller tomato. Sen det sjuka är att jag inte kan komma å recovery längre. Ställer statiskt ip och bootar genom å hålla inne reset i 5sek så routern börja blinka. Vad gör jag för fel? Den funka i övrigt nu med nya Asus f. Men vill som sagt in med tomato eller ddwrt. Merlin var jag inte så imponerad av

Edit: gjorde försök återigen och denna gång med annan webbläsare. Då kom jag åt recoveryn så nu har jag lagt in tomato å ska testa det ett tag
Skickades från m.sweclockers.com

Av icqdevil

Asus rtn-66u och ddwrtproblem

Har länge kört merlin till min router men är inte nöjd hur den har funkat på sistone. Oförklarliga drops å okontaktbar wifi trots full stapel.

Kört ddwrt på andra routrar och gillar verkligen det men vilken version jag än lägger in så får inte till någon uppkoppling till internet! Vad gör jag för fel? Jag lägger till och med in realesen "use build 18946, it fixes the WAN port issue."

Självklart har jag rensat nvram också. Både före å efter förändringar...

Vill verkligen ha ddwrt på min Asus men börjar ge upp

Edit: såg just på wikin nånting om först flasha en mini sedan flasha mega eller big. Försökte flasha big direkt så kanske det man tabbade sig med?

Av icqdevil
Skrivet av tudz:

@icqdevil: Gjorde du återställning till fabriksinställningar EFTER flash
till Fork? Annars kan det lätt bli lite knas.

Fork ha jag inte haft problem med. Var mellan tomato å ddwrt det var stora problem. Å japp jag gjorde det.
Har nu kört med fork i några timmar och visst räckvidden verkar bättre men får upprepade ggr på mobilen "nyhetsflöde kan ej uppdateras (instagram/facebook) sen så hittas inte boxee boxen trots den finns under loggen när jag kikar vilka aktiva enheter som är igång. Provade byta kanal till 6 istället för auto.. får se om det blir någon skillnad. Har i princip alltid full stapel men ändå verkar internet droppa mycket och alla speedtest visar bra

Av icqdevil
Skrivet av tudz:

http://www.snbforums.com/threads/fork-update-for-374-43-avail...

Är inprincip Merlin, fast med mycket bättre wi-fi styrka eftersom den använder dom gamla drivrutinerna.

Jag har nu lagt in denna och ska utvärdera efter några dagar men oj vad nervös jag blev av att byta firmware. Trodde jag brickad routern. La först in ddwrt och kunde inte få något internet, provade då att lägga in tomato vilket gick bra.

Fick genast bättre räckvidd men märkte på mobilen och boxeen att saker tog längre tid å ladda. Vart missnöjd så provade återigen en annan version av ddwrt. Då kom jag plötsligt inte åt routern...

30-30-30 steget funkade inte. Kom inte in i recovery mode heller... googlade fram å tack å lov hade någon skrivit att först hålla inne WPS knappen 10sek sen direkt efter hålla inne reset, då äntligen kom jag in i recovery och kunde välja en fil jag vet funkade.

Så som sagt nu använder jag merlin fork versionen å hoppas på det bästa. Sen en fråga till er med ddwrt varför är det borttaget på deras hemsida för denna modell? finns ju guider på ddwrt wiki å att ladda hem filer. Känns som stödet inte är så bra?

Av icqdevil

Har länge varit missnöjd hur denna router beter sig på wifit. Man har ofta full stapel men likförbannat så står det helt still. Speciellt på mobila enheter, bärbara datorn bråkar ofta också.

La in merlin idag så ska avvakta och se om förbättringar. ddwrt verkar borttaget för denna router? tomato hitta jag iaf och funderar på. Ser dock det är nvram 64 version och om jag förstått allt rätt är det lugnt å flasha en sådan? När denna router har ursprungligen 32?

Av icqdevil

använda WRT54gl som extender till min asus rt-n66u

Har inskaffat mig en asus rt-n66u och har ingen sändning i källaren så tänkte använda min gamla linksys wrt54gl som förlängare.
Har försökt 2timmar att få det att funka men verkar inte gå. Hur ska jag riktigt gå till väga?
Jag har tomato firmware på linksys och original på asus. Försökt lägga in mac adresser osv. Följde denna guide utan lycka.

http://www.polarcloud.com/tomatofaq#how_do_i_use_wds

Såg just något om att wds kan ofta vara svårt mellan routrar. Alternativet var att lägga in dd-wrt och välja istället funktionen repeater bridge. Någon som kan bekräfta?

EDIT: Jag la in dd-wrt på linksysen, följde denna guide
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge
så nu funkar det=) full sändning nere i källaren.

Av icqdevil

För er som följt denna tråd kan jag informera att jag lämnade in datorn eftersom ett hddbyte inte hjälpte (kom vidare i installationen men fastnade på 0%). Datorbutiken har felsökt och kom fram till samma sak som mig! Att hårddisken är trasig! Fyfan så ovärda 400kr. Det märkliga är att dom kunde installera direkt på ssddisken och jag fastnade både när jag testa ultimate 32 och 64bit. Opartionerat och partionerad. Nu funkar den klockrent iaf..

Ifrågasatt om varför skärmen vart rosa efter Ubuntuinstallationen som gick fint och det trodde dom berodde på grafikdrivisar. Inte grafikkortsfel som jag trodde..

Skickades från m.sweclockers.com

Av icqdevil

Tyvärr verkar det inte vara något med skivorna heller.. Har testa bootbar usb nu också utan det funkar. Inga mer tips? Hårdvara? Har provat annan disk också..

Edit: prova skiva med Ubuntu.. Kom massa fel om sda3 och sda2 osv.. Verkar som hdd fel? Men märkligt inte min usb disk funka då..

Av icqdevil

Understreck blinkar, kan inte formatera. Kan delvis inte gå vidare. Tips?

Hjälper en kompis med hans dator. Den har fått för sig att inte komma in i windows. Det blinkar "_" i vänstra hörnet. Den passerar uppstarten där jag kan gå in i bootmenyn eller recovery. (Boot funkar men i recovery stannar den på windowsloggan..)

Om jag kör in en Windowsskiva så kommer den vidare till "tryck valfri knapp för starta skivan..." efter det rullar den vidare på windowsloggan för att slutligen få fram en svart skärm där jag ser muspekaren. Som jag kan röra.

Nu har jag slut på idéer. Tips?

Av icqdevil

Windows varnar om ljudförbättringar orsakar problem

Det hela började med att jag förlorade allt ljud på datorn, så jag provade installera om drivrutinerna till mitt grafikkort (geforce gt 520). Jag kör hdmi genom förstärkaren för att nyttja 5.1 systemet. Då kunde jag plötsligt bara ha 2kanaler.

Provade då att fabriksåterställa förstärkaren och en ominstallation av drivrutiner. Då funka det fint... men nu kom det en ruta som säger såhär
"Ljudförbättringar för följande enheter orsakar problem:
NVIDIA HDMI OUT (NVIDIA HIGH DEFINITION AUDIO
Vill du inaktivera drivrutinsförbättringar för den här enheten"

Vad sjutton ska jag välja?

Av icqdevil

Har just beställt en Scythe Shuriken Rev. B Men blir smått förvirrad..
Vad är skillnaden på shuriken rev. B och Scythe Shuriken?? ser även shuriken big 2 finns i rev. B och utan...

Prisjakt visar felaktigt att inet har shuriken, dom har ju shuriken rev. B

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=311448,445827

Rotationshastigheten lägre på rev. b? Är det de enda?
1 omdöme på rev. B och flertalet på vanliga..
samt så har endast 2 butiker rev. B medans flera har den vanliga...
Om nu ens det stämmer eftersom inet uppgifterna inte stämmer

Av icqdevil

Tack för väldigt snabbt svar. Vad skiljer egentligen shuriken du länka jämfört med dom jag nämnde. Bara storlek? Den andra du tipsa om ryms nog inte på höjden i chassit?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=439040

Av icqdevil

Bästa cpu-kylaren för Gigabyte GA-E7AUM-DS2H??

Har länge kört med kylaren som följde med detta kitt
Intel Pentium E5200, 2500 MHz
Men vill byta för ljudnivån är på tok för hög...
Vet ni vilken som passar? Är ju verkligen inte mycket att spela på, speciellt till vänster där en stor orange komponent sticker upp.

Läst en massa om schryte ninja mini men verkar inte gå att få tag i
Är väldigt intresserad av scrythe big shuriken 1 eller 2, helst 2 för 1:an fått sämre betyg. Vet som sagt inte om det rymms, oj.. Höll på glömma! Fläkten får bara vara 93mm hög pga chassit

Av icqdevil
Skrivet av Printscreen:

Om den inte "tar" dina knapptryckningar kan du behöva slå på "Legacy USB support" eller liknande i bios. Precis efter POST brukar USB-portarna inte fungera förrens man kommer in i windows om man inte har Legacy USB på.

Legacy usb support var redan igång men provade aktivera lite fler usb alternativ och då funkade det.
jag började om från början iaf.. satt ahci läget, formatera skiten och oj vilken skillnad det blev.. å nu av nån anledning så har den slutat haka upp sig i uppstarten..wierd!

Av icqdevil

Datorn stannar vid uppstart efter formatering

Upplevde diverse små fel i windows och att datorn va allmänt seg så jag besluta mig för att formatera min ssd-disk.
Nu till min förvåning hakar datorn upp sig typ 2min i steget före den hittar alla diskar/cdrom för att sen fortsätta normalt. Förstår inte sambandet? Vad jag installerar för OP ska inte påverka så tidigt i uppstart.

Sen så fick jag tipset att min disk ska gå i AHCI-läge, har alltid kört i IDE-läge för min kunskap är begränsad. Ändrade i bios och jag anade jag måste formatera igen, gick in och ändrade bootprioritet till cdrom först och då kommer texten "tryck på valfri tangent för boota cd...." hur mycket jag än trycker tar den inte kommandot. Har provat annat tangetbord så kan inte vara det..

Så den rullar istället på till att starta windows normalt eller reparera windows eftersom den känner av förändring i mjukvaran när jag bytt sata-läget. Inte ens där kan jag välja något förrän den är automatiskt inne i reperationen. Ska man byta till AHCI endast för ssd-disken på något sätt? För nu verkar min sata 2:a och cdläsarn gå under det också.