Inlägg

Inlägg som Laban80 har skrivit i forumet
Av Laban80
Skrivet av perost:

Generellt gäller B-key = SATA och M-key = PCIe, medan B+M kan klara båda (inte säkert att produkten faktiskt gör det även om B+M används). Det handlar med andra ord mer om vilket gränssnitt som används snarare än om kontakten.

Just SSDn och kabinettet du länkar är därför inte kompatibla, eftersom SSDn använder PCIe medan kabinettet är för SATA. Kabinett som klarar PCIe SSDer är ganska sällsynta, men det finns t.ex. denna. Den kommer dock flaskhalsa SSDn du länkat till, eftersom den är begränsad till 10 Gb/s (d.v.s. PCIe 2.0 x2 istället för PCIe 3.0 x4).

Ah, tack för info!
Men denna då (Kingston A1000), den ser ju identisk ut men är specad till PCIe vilket då inte skulle fungera?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4751141

Backupalternativ är denna (Kingston SSDNow UV500), vilket kommer fungera antar jag?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4762503

Av Laban80

SSD M.2 - kan förklara B/M keys och vad som passar ihop?

Hej
På jakt efter en M.2 SSD till en NUC och behöver dessutom en kabinett till disken. Klurar lite på hur B-key / M-key / B+M-Key fungerar.

Detta är SSD:
https://www.komplett.se/product/1135887/datorutrustning/lagri...

Kabinett:
https://www.komplett.se/product/945128/datorutrustning/lagrin...

Det är ju inte svårt att se om det är B+M-key men hur ser jag om det är M eller B key? Fungerar ovanstående tillsammans? Är SSD med B eller M key kompatibla med varandra om man bara flippar SSD:n?

Finns det någon som har denna detaljkunskap?

Av Laban80
Skrivet av twk:

Någon mer som inviger Mario party ikväll? 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Nyfiken på detta, kan man spela själv eller måste man alltid vara minst 2 personer till detta? Dottern tyckte det verkade riktigt kul.

Av Laban80

Inbränningen verkar ju riktigt otrevlig för vissa, spontant tror jag inte det är ett problem om man vet hur man ska hantera en OLED. Samtidigt läser man ju om folk som råkar riktigt illa ut så det är svårt för mig som letar ny TV att veta hur seriöst man ska ta dessa rapporter om inbränning och om det verkligen är värt att chansa. Min kommande TV ska jag kanske ha 7-10 år. Dessutom är jag inte ensam i familjen. Dessutom vet man ju inte om Netflix börjar vissa en statisk logga, om en ny play-tjänst släpps som gör det eller om andra typer av tjänster ställer till problem.

Sedan kommer vi till ljusstyrkan och det är där jag tvekar på OLED på riktigt då jag har ett ljust vardagsrum. Men samtidigt, hur hög ljusstyrka orkar man sitta och titta på innan man hellre drar ner en persienn? Känns som det blir lite med hörlurar, sitter man på ett bullrigt flygplan är det bra om lurarna kan spela högt men hur högt mår man bra av?

För mig är det inget snack om att OLED är den bättre tekniken och jag skulle aldrig välja en telefon med LCD men jag är tveksam till att jag vågar chansa pga ovanstående. Min 7 år gamla LCD kommer förhoppningsvis kännas väldigt gammal när jag får en QLED vilket också ger fantastisk bild.

Edit:
Kom att tänka på sportsändningar. Har någon haft problem med det? Ett par hockeymatcher i veckan med loggor och resultat statiskt, samma vid OS när TVn kan stå på som lite bakgrundsbrus på dagarna?

Av Laban80

Känns som alla har väldigt starka åsikter kring detta. Lite iPhone/Android-stämning

Tror helt enkelt att de två teknikerna tilltalar olika målgrupper och/eller passar olika bra beroende på hur och var TVn ska användas.

Av Laban80
Skrivet av Laxpudding:

Du ska tänka om eftersom du placerar en TV i sämsta tänkbara situation. Antingen flyttar du TV:n till ett bättre läge eller skaffar någon form av gardin. Att försöka lysa ut solen är en kamp man lär förlora.

En ljusstark TV "hjälper" men inte alls som många tror. Skillnaden av ljus som kommer från ett fönster vid mulet väder jämfört starkt solsken kan vara x10 – x20 ggr högre. Att du då köper en modell som är ljusstarkare är den knappast 10-20 ggr ljusstarkare än genomsnittet (ca 300 nits). Snarare 1,2 till 1,5 ggr högre där några toppmodeller når uppemot 700 nits vid hyfsat normal drift.

Så visst, köper du en toppmodell med starkaste lysdioderna får du lite mer muskler mot fönstren. Men det förutsätter att bilden du tittar på också är ljus. Så kanske om du bränner på 700 nits under bandysäsongen. Men 700 nits och fönster med dagsljus kommer inte göra en film särskilt mycket mer njutbara någonstans.

Mysbelysning och lampor är sällan problem. Där handlar det egentligen bara om att dra i reglagen i TV:n och reglera ljuset i rummet.

Okej, tack för dina tankar. Jag har en 7-8 år gammal TV men en härligt matt bildskärm som gör att reflektioner knappt märks. Tror jag kommer kunna eliminera detta hyfsat nu med då TV'n sitter ganska lågt och någon grads tiltning gör att fönstret inte syns i bilden. Ligger solen på som på sommaren drar jag alltid ned en persienn, finns nog som du säger ingen TV som kan vara så ljus så att direkt solljus inte är ett problem. Och vill an då titta på en så brutalt ljus bild?

Är en OLED tillräckligt ljus för att klara ett helt ljust rum om vi bortser från en sol som ligger direkt på mot TVn?

Är OLED-paneler generellt sämre på att eliminera reflektioner eller finns det paneler som gör det bra?

Av Laban80

Jag ska köpa TV som står mitt emot ett fönster där det ofta kommer in ljus och även kvällstid har jag lite lampor tända så sitter aldrig i ett komplett mörkt rum. Hur ska jag tänka då?

Jag är inne på LCD eftersom de har högre ljusstyrka och känns som de klarar reflektioner bättre. Stämmer det fortfarande? Anser inte att jag behöver 100% svärta då jag aldrig sitter i ett helt mörkt rum men kanske tänker fel?

Av Laban80
Skrivet av Laxpudding:

@Laban80: Q-serien använder kvantprickar för högre ljusstyrka och större färgomfång vilket är viktigt för HDR.

Ah, naturligtvis. Självklart, trodde dock att alla lite bättre TV från Samsung gjorde det.

Av Laban80

Vad skiljer NU-serien från deras Q-serie (tex Q7F)?

Av Laban80
Skrivet av Cooling23:

Om du tar skada två gånger så dör du. Om du dör förlorar du ett liv. Alla diamanter du har hittat på banan får du behålla. Efter du har dött kommer du tillbaka till samma bana du dog på.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, så när alla liv är slut och man är helt död, då får man börja på just den banan man dog på? Låter bra, blir nog ett köp på denna nu Tack!

Av Laban80
Skrivet av Cooling23:

Jag spelar Captain Toad Treasure Tracker och tycker spelet är jätte kul och avkopplande. Något jag kan rekommendera till alla Switch ägare.

Min dotter testade demot men gillade inte "att man dör och måste börja om" som hon uttryckte det. Kan du beskriva vad som händer när man dör och var man måste börja om? Håller med om att det är ett mysigt spel!

Av Laban80

Tänkte ladda ned Mario Odyssey till min dotter men ser att demot är bortplockat. Gör Nintendo så eller är det något tillfälligt fel?

Av Laban80
Skrivet av mpat:

Min erfarenhet är att om det är en glasruta längst fram så hjälper det inte hur mycket antireflexbehandling man än har. Är det ingen glasruta längst fram fungerar det bra så länge det finns antireflex-behandling. Tack och lov är det inte längre så vanligt med LCD med glasruta fram, men när jag köpte förra gången var det något man fick passa sig för.

Okej, låter ju bra. Klurigt bara att man inte vet hur det kommer att bli förrän man släpat hem TV och betalar 15k

Av Laban80

Blanka TV-skärmar - hur illa är det med reflektioner? Tex Samsung Q7F

Sitter med en 7 år gammal Philips TV som med sin underbara (!) matta bildskärm dämpar reflektioner ganska bra. har fönster och lampor mitt emot TVn och även om dessa kan synas i TVn så är det så diffusa och suddiga att det inte är något problem.

Nu börjar det bli dags för en ny TV (49"-55") och alla är blanka och alla har någon slags antireflex-behandling. Finns det någon tillverkare/modell som klassas som extra bra?

Är lite sugen på Samsung Q7F-serien (Q7F på Prisjak) som ska vara hyfsad på detta men jag antar långt ifrån en matt skärm.

Någon som har erfarenheter eller kunskap kring detta?

Av Laban80

Sudio Nivå, helt trådlösa hörlurar
Nedsatta 200 kr till 695 kr. Finns i svart och vitt:

https://www.inet.se/produkt/6600491/sudio-niva-tradlos-svart

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4803649

Av Laban80

Jag har råkat ut för att dotterns Switch-kontroll drar lite åt vänster konstant när man tex kör Mario kart. Den är väldigt lite använd och inköpt i julas så väldigt konstigt om den redan har gett sig. Är detta något som ni varit med om eller hört talas om?

Av Laban80
Skrivet av solemn:

Jag har en son på sex år. Han började spela väldigt tidigt så han är duktig, men kan tipsa om några spel till Switch barnen här hemma gillar:

- Minecraft
- Dragon Quest Builders (kräver oftare att någon vuxen sitter bredvid och översätter från engelska)
- Overcooked (kul att spela tillsammans)
- Splatoon 2

Hon är helt ny på spel så tror dessa är lite svåra.

Skrivet av bardbard:

Mario? Min 3,5-åring är galen i det och fixar det ganska bra faktiskt.

Ja, har funderat på det och det blir nog nästa spel tillsammans med några av de jag listade som går att få billigt.

Skrivet av solemn:

Yes, absolut Mario Oddyssey. Det finns ett "easy mode" som visar pilar på marken så man vet vart man ska gå hela tiden.

Det visste jag inte, tack för tipset! Det förändrar ju en hel del.

Av Laban80

Är på jakt efter enkla spel till min femåriga dotter. Hon älskar pusselspel och enklare plattformsspel (samla diamanter osv). Nedanstående känns som att dom skulle kunna funka, finns det något annat nytt spel som jag missat?

- Islabomba
- Toki Tori
- Kirby Star Allies
- Snake Pass
- Captain Toad
- Yoshi (när nu det kommer)

Av Laban80
Skrivet av Segge:

Är på jakt efter en laddare som kan ladda flera enheter och flera olika standarder av snabbladdning. Tanken är att den ska stå i hallen men åka med på resor. Nu har vi löst resor med originalladdare men då det ska laddas flera mobiler, nån surfplatta, portabla batterier och Switchen har vi ju även fått ta med en grendosa för så klart ska ju allt laddas samtidigt. Vill ha en med stöd för både USB-PD och QC 3.0 så kanske inte alla enheter behöver laddas under natten.
Så för switchens del borde ju denna funka bra? Ja, även för övriga enheter också.
Finns det något bättre tar jag gärna emot förslag

Satechi USB-C 75W Travel Charger

https://satechi.net/collections/usb-type-c/products/type-c-75...
https://www.komplett.se/img/p/800/1a2ea5a6-bb60-9e2d-de2b-e66799b6ed3b.jpg

Jag har köpt denna. Den saknar dock QC men är i övrigt riktigt bra. Följer USB-PD specifikationen vilket är mycket viktigt. Kanske kan vara ett alternativ trots avsaknaden av QC. Anker gör ju riktigt bra laddare och kablar mm.

https://www.amazon.de/Anker-PowerPort-Ladegerät-Wandladegerät...

Av Laban80
Skrivet av frizzy10:

Någon som har tips på ett enkelt och avkopplande spel till switchen? Vill ha något man kan lira när man är trött efter en intensiv arbetsdag (som idag). Har mario kart, rocket league, splatoon etc men de ger ju ett viss stressmoment att man ska vinna osv

Jag går och väntar på Yoshi så det är inte släppt än men det ser riktigt avslappnande och kul ut:

https://www.youtube.com/watch?v=sx_C9jJ0AlA

Btw, någon som sett om det kommunicerats något releasedatum?