Inlägg

Inlägg som Laban80 har skrivit i forumet
Av Laban80
Skrivet av Ninotramp:

Är så jäkla trött på Windows Phone just nu. Skulle hållt kvar vid min fjortis iphone. Vart är alla appar?? Swedbank?? Snapchat?? ETC

Vad ska du med en Swedbank-app till? Jag kör mobilsidan samt Bankhubben. Skulle gärna se en app från Swedbank men är absolut inte någon deal breaker för mig. Mobilt Bankid kommer till sommaren och förhoppningsvis kommer det leda till fler och bättre bankappar.

Av Laban80

Köpte denna till min tjej, sanslöst lätt, tunn och snabb dator. Kan varmt rekommenderas.

Kostar 11900 men ganska ofta har elgiganten den i ett erbjudande för 7900, speciellt på helger. För det priset är den väldigt prisvärd.

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Av Laban80
Skrivet av Olegh:

Bra sida med bra priser, dessutom gratis frakt.

Av Laban80

Klockren mamma-mobil. Bra storlek och prestanda som räcker till. Dessutom känns den väldigt välbyggt och lyxig. Skippa gamla värstinglurar ala Galaxy S2 och köp en ny modell istället. Kostar ca 2500.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1376541

http://www.htc.com/managed-assets/shared/desktop/smartphones/des...

Av Laban80

Plattan är underbar, men den kunde vara något rappare och den kunde vara något lättare. Om jag skulle köpa en platta idag skulle jag absolut överväga en Surface RT igen men skulle också titta på alternativen med Windows 8. Det jag med all säkerhet vet är att det skulle bli just en Windows 8-platta.

Vet att både Elgiganten och Media Markt har den uppställd så att man kan testa så testkör den lite först om du är osäker.

Av Laban80

Samsung 9 Series - bästa trackpad-drivrutinen

Har precis skaffat en Samsung 900X3D 13.3" och är riktigt nöjd, fantastisk dator men grym skärm och härlig kvalitetskänsla. Dock är trackpaden mindre bra för att inte säga rent ut sagt dålig. Den flyttar markören när man skriver, klickar man far pekaren iväg, inga gester verkar fungera osv.

Vill dock minnas att det finns bättre drivrutiner, någon som kan rekommendera en drivrutin som fungerar bättre än den som är standard?

Av Laban80
Skrivet av palleralla:

Fel på windows 8 : Gjord för surfplatta, Hur pdf öppnas, hur bilder öppnas...

Verkar mer var din okunnighet som ställer till det. Antar att dus tör dig på att PDF:er och bilder öppnas i Modern UI men naturligtvis kan du enkelt få bilder och PDF:er att öppnas precis som tidigare. Googla så hittar du hur.

Av Laban80
Skrivet av BrutalSwede:

Anledningen till att jag inte kommer gå över till W8 är att jag inte har en surfplatta, för det är där det hör hemma.

Men du vet väl att du kan jobba i desktopläget precis som vanligt, enda gången du går in i Metro är när du ska söka efter ett program. Allt annat gör du som vanligt.

Av Laban80

Folk som gillar datorer är precis som alla andra - vanemänniskor. Enda skillnaden är att vi som gillar datorer och IT dessutom är världsmästare och anser oss veta bäst hela tiden. När det då kommer en ny version som känns ovan, svårare att hitta i osv så blir vi rädda och osäkra eftersom vi helt plötsligt inte är världsbäst och kan allting precis som vi är vana. Istället för att gilla läget och inse att utvecklingen går framåt så dissas det vilket då får oss att fortsättningnsvis framstå som världsmästare.

Lite raljerande kanske Jag tycker Windows 8 är bra, ingen revolution men ett litet steg framåt. På surfplattor tycker jag det är fantastiskt. Dock är det ju egentligen version 1.0 och kommer att förbättras avsevärt kommande år.

Dock tycker jag det var vansinne av Microsoft att ta bort startmenyn, inte för att det är svåranvänt utan (jag saknar den inte det minsta) utan för att en sådan stor förändring bör införas frivilligt så att användare får en chans att vänja sig och utvärdera den nya startmenyn.

Av Laban80
Skrivet av Ctrl:

Har en samsung ultrabook och den gick utmärkt att skapa backup med. Var dock tvungen att använda usb minne. Men det är ju smidigare än någon som helst typ av dvd/bluray variant. Skall finnas verktyg i startmenyn om det inte är en ikon för det i aktivitetsfältet.

Okej, bra. Nackdelen är ju att om man tar med restore-partitionen så behöver man ett riktigt stort minne misstänker jag.

Skrivet av dsk:

Enklaste är nog om du följer den här instruktionen: http://arstechnica.com/information-technology/2012/12/using-w...

Sedan gör du detta så du får en "repair disc":
Tryck Windowsknappen+R
Skriv: recdisc

Bra guide, dock osäker på om restore-partitionen som är en dold partition (som man inte kommer åt) följer med när man kör den guiden.

Av Laban80
Skrivet av panpo98:

Snackar du om en märkes dator?

Märkesdatorer behöver man bara följa instruktionerna som dyker upp på skärmen första gången man någonsin startar datorn som uppmanar dig att stoppa in tomma DVD skivor för att bränna återställnings skivorna. Många missar meddelandena för att de pumpar nästa och avbryt utan att ens läsa.

Märkesdatorer har också en återställnings partition men den sabbas lätt av virus, buggar, Uppdaterar till nästa Windows version, Installerar datorn med andra OS mm och dör disken så förlorar man den partitionen också. Därför ska man bränna DVD skivorna också.

Datorer du bygger själv eller av butik stoppar man bara in Windows DVD/USB minnet och installerar om som vanligt när man vill återställa.

Ja det är en Samsung-dator. Problemet är att den inte har en DVD-enhet utan en restore-partition. Därför vill jag ha en återställningsskiva som återställer datorn till hur den såg ut när den var ny inkl restore-partitionen.

Hur gör jag det lättast, alltså en exakt kopia av hela disken samt tillhörande partitioner?

Av Laban80
Skrivet av DavidtheDoom:

Du klonar inte en hel disk till en DVD. Sorry.
Du använder möjligen en HårdDisk och den går ju att stoppa in om det är en Klon på en Bootbar Hårddisk.

Har en Bluray-brännare, antar också att den delar upp det på flera skivor. Om inte tar jag en extern disk. En extern disk blir då bootbar eller iaf möjlig att återställa enkelt ifrån?

Av Laban80

Klona hel disk inklusive alla partitioner - skapa bootbar image

Vet inte om det går eller om det är så det alltid blir så därför frågar jag er

Får inom kort en ny dator med Windows 8 och innan jag börjar använda den vill jag göra en komplett image av hela C-disken. Detta för att ha om den måste in på service eller ska säljas någon gång.

Min fråga är alltså hur jag bäst gör detta, vilket program som är enklast samt om alla partitioner följer med. Är image-skivan sedan bootbar så att jag bara kan stoppa in den och boota datorn och göra en restore?

Av Laban80
Skrivet av RawN:

Off-topic: Någon som har tips på väska/sleeve för den här datorn?

Letar också efter det.

Finns det ingen officiell tråd på forumet för Samsung 9-serie där vi kan samla allt snack kring den?

Av Laban80

Tack för era svar!

Imgburn har jag tittat på, men det är främst för att klona skivor, eller? Kan man skapa vänliga dataskivor samt bränna musik och semesterfilmer?

Ashampoo verkar bra men som jag tolkar det är det en äldre version som finns gratis, version 7 och senaste versionen som man kan köpa är version 12.

Nero är pålitligt och kanske värt att köpa, håller dock med om att senare versionerna känns som dom innehåller extremt mycket olika prohrqmmoch funktionalitet.

CdburnerXP verkar kompetent, ska läsa mer om det.

Av Laban80

Vilket är det bästa gratis brännarprogrammet?

Har precis skaffat en extern Bluray-brännare och behöver ett bra och gratis program för att bränna skivor? Vilket anser ni är det bästa (för Windows)?

Av Laban80

Även om du får ner självrisken så måste du tänka på nedskrivningen. Min 1 år gamla kamera fick en smäll så displayen sprack. Tog det på hemförsäkringen. Nypris för kameran var 4300 och jag fick ett år senare ut 250 kr...

Av Laban80

RAM går inte att uppgradera men du kan byta ut SSDn tror jag.

Av Laban80

Har precis beställt den från elgiganten och tycker att den känns allt annat än budget. Valde mellan denna och erbjudandet som Inte har på en X3C. Tycker den är snyggare i silver, kör Windows 8 och har vad jag förstått en något bättre SSD och det avgjorde för mig.

Av Laban80

Strax över 20 GB och det är ganska stort på en 128 GB SSD. Hittade följande guide men det verkar som att man måste använda ett USB-minne om man ska få med recoverypartitionen. I slutet av guiden kan man plocka bort partitionen, och detta med inbyggda verktyg i Windows 8.

http://www.techrepublic.com/blog/window-on-windows/create-a-r...

Drygt bara att behöva köpa ett stort USB-minne för detta, hade varit smartare med en Bluray-skiva.