Inlägg

Inlägg som Laban80 har skrivit i forumet
Av Laban80

Radera restore-partitionen på en SSD

Har precis köpt en Samsung 900X3D på Elgiganten (kampanjpris i helgen):
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

När jag får den vill jag radera restored-partitionen för att få mer plats. Någon som har några tips kring hur man enklast gör detta och finns det något man ska tänka på innan man gör detta?

Av Laban80

Men även om jag inte kan köra IPSec så får jag väl ett ganska bra skydd?

Av Laban80
Skrivet av sn0w:

Tror den routern ska klara IPsec, finns det inte någon inställning för det?

Hittar inget som har med IPsec att göra på VPN-server delen men under "WAN - NAT Passthrough" finns "IPSec Passthrough" men det är väl inte det du menar?

Av Laban80

Du har köpt den sk EU-versionen? Är det något som man märker det på, tex Blinkfeed, stavningskontroll, menyer osv?

Av Laban80
Skrivet av Stefanp67:

Nu har jag testat ladda upp några stora filer samtidigt som jag försöker surfa. Uppladdning via kabel gick obemärkt förbi dvs surfa gick utan problem. Vid uppladdning via det trådlösa nätverket där det finns 2 st bärbara på samma SSID tyckte jag det hackade det till lite men efter en 5-10 sekunder lugnade det ner sig så jag gjorde en uppladdning till bara för att testa och då märkte jag ingenting.

Min teori om du har adsl-modem eller kabelmodem är att du är fyller ut hela bandbredden uppströms vilket gör att bandbredden nedströms stryps pga köade ACK paket (se denna länk för mer info http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/downup.h...).

Du kan testa att aktivera Trafikhanteraren (QoS) i RT-N56U och begränsa både upload och download en liten bit under max bandbredd och se om det blir bättre.

DISCLAIMER: Jag är ingen nätverksexpert och om någon nätverksexpert ser något fel i resonemanget ovan blir jag bara glad om ni vill rätta eventuella fel :D.

Tack för att du testade. Jag testar det du skrev och ser om det blir någon skillnad.

Av Laban80

Världsklass, tack för er hjälp!
Hur skulle ni konfigurera nedanstående för bästa säkerhet?

http://i47.tinypic.com/osv3wm.jpg

http://i50.tinypic.com/2z3p0ya.png

Av Laban80

Använda router som VPN-server - säker surf?

Jag har en Asus RT-N56U som har inbyggd funktionalitet för VPN-server. Ofta när jag är ute och reser sitter man uppkopplad på diverse suspekta nätverk där säkerheten kan ifrågasättas.

Min fråga är om jag använder mig av VPN-funktionen i min hemmarouter och kopplar upp mig genom den när jag är uppkopplad på tex hotellnätverk, surfar jag då säkrare? Krypteras allt så att lösenord och annan data inte kan läsas i klartext?

Av Laban80

Men detta är ju för att få ha stämpeln "Ultrabook". Jag tolkar det som att du kan köra samma chassi och samma komponenter med tex skippa pekskärmen och sälja den precis som vanligt men utan "Ultrabook-certifieringen?

Av Laban80

Det är nog som du säger. Datorerna köps in och preppas för en viss kund, kunden drar sig ur och datorerna återställs.

Av Laban80

Denna har utgått i Komplett och Inwarehouse sortiment. Någon ny modell på gång? Lite konstigt om den utgår nu till förmån för Haswell-datorer som kommer först till sommaren/hösten?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=761548&cks=ASS&assoc=B99...

Av Laban80

Snacket om att en större disk sliter mindre på varje minnescell, ska man bry sig om det vid normalt "kontors"- användande?

Många menar också att Samsung 840 Pro har bättre minneskapslar än 840 Basic?

Av Laban80

Grymma appar är:
Nextgen Reader - RSS-läsare
Forecast
YouTube+
Tv.nu
Packade Tracker - spårning av paket med push-notifieringar
Wordament - ordspel

Dock är de flesta ovan gratis.

Av Laban80

Inet:

Jag funderar på att köpa en ASUS Zenbook UX32VD. Många upplever problem med skevt chassi, döda pixlar eller lös trackpad. Om jag köper den online och råkar ut för dessa problem, är det jag, Inet eller Asus som står för fraktkostnaden för att skicka den?

Av Laban80

Jag tycker tangenterna var lite grunda med kort nedslag samt att de kändes lite plastiga och nästan blanka. Bättre på Asusen.

Hann inte få med någon dator på Elgiganten, hoppas verkligen att erbjudandet kommer tillbaka.

Av Laban80

Jag tycker absolut att man som konsument har ett moraliskt ansvar när man handlar, är något alldeles för bra för att vara sant är det också oftast det. I det här fallet kan priset per disk låta lite väl billigt, men med tanke på vad 2 TB-disken kostade, att 15 butiker hade snarlika priser, att TS fick en orderbekräftelse mm så tycker jag inte att han handlade fel. Det kan omöjligt vara så att man som konsument ska vara insatt i att flera webbutiker delar på samma backend-system och/eller samma leverantör och att ett tillfälligt bra pris hos flera återförsäljare kan tyda på ett fel hos leverantören. Som systemen verkar fungera skulle ClickOk kontaktat sin leverantör för att få tillbaka de förlorade tusenlapparna och inte gett sig på TS.

Turen för oss konsumenter i detta fall var att TS stod på sig och dessutom kan tala/skriva för sig och på ett väldigt sakligt och professionellt sätt framfört sina åsikter.

ClickOk har ju haft som främsta argument att handla där att priserna är bra vilket lockat mig vid något tillfälle. Service och köpupplevelse är långt ifrån bra vilket får mig att fundera på vad som skulle motivera ett köp hos ClickOk för mig när man nu inte vågar lita på låga priser längre.

Av Laban80

Någon som har erfarenheter av externa DVD/Bluray-brännare samt Bluray-skivor?

Eftersom nya datorer (speciellt Ultrabooks) saknar optisk enhet tänkte jag köpa en extern DVD-brännare men ser nu att priserna på en Bluray-brännare är så pass bra att det får bli en sådan.

Finns det någon här som har något klokt att säga och/eller har några erfarenheter att dela med sig av? Gärna tips på bra Bluray-skivor också.

Dessa modeller verkar intressanta:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1082457
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=977610

Av Laban80
Skrivet av abeabe:

Kanondator! Helnöjd så här långt, har haft den i tre veckor.

En sak dock: Eftersom SSD:n bara är på 128Gb kompletterade jag med ett "SanDisk 64GB SDXC Memory Card Extreme Pro Class 10 UHS-I", som ska ha 95Mb/s överföringshastighet. Cool tänkte jag; Då kan man ju skapa en "sekundär hårddisk", liksom.

Det visar sig att med Sandisk-kortet insatt i 4-in-1 läsaren får jag bara ut 17,6Mb/s write och 18,2mb/s read!! (uppmätt med HD Tune pro 5.00)

Tror detta beror på läsaren? =(

(Nån som vill köpa ett dyrt 64Gb Sandisk Extreme Pro, så att jag kan köpa nått billigare som ändå matchar datorn?)

/Abe

Får kortet plats ordentligt eller sticker det ut mycket?

Av Laban80

På min Surface tycker jag ljusstyrkan går upp och ner med ganska stora variationer trots att ljuset i rummet är konstant? Har ni samma problem?

Av Laban80

Bra att veta är att Inets modell var tänkt till en stor kund, datorerna har alltså plomberingen bruten, det har installerats andra program på den. Men kunden avbröt och datorerna har sedan återställts. Inte för att det spelar någon roll men bra att veta om.

Av Laban80

Tror jag såg att TS nämnde att diskarna var riktigt billiga hos flera andra ÅF samtidigt. Är det inte så att många ÅF använder antingen samma back-end eller e-handelslösning samt dessutom samma leverantör. Kan det i detta fall varit så att leverantören angett ett för lågt pris, många ÅF använder då blint det priset + sin marginal. Är det så så är ju ClickOK rökta av sin leverantör och borde vända sig dit för kompensation av kunden.

Kanske gick lite OT nu, kan vara så att jag har fel också.