Inlägg

Inlägg som JohanOeberg har skrivit i forumet
Av JohanOeberg
Skrivet av dammskog:

någon som vet hur man fixar trög tangent?

min s-knapp har blivit stum och jag måste trycka hårt för att få s vilket stör en hel del när jag ska skriva texter

Kollat om du fått in nått skit bakom/under tangenten? brukar få det ibland.

Av JohanOeberg
Skrivet av Typen_200:

Om jag inte minns fel finns/fanns det servrar som enbart tillåter att man avänder de vapen som hör till grundutförandet för att det ska vara så jämnt som möjligt. Provat en annan server?

Jodå. Har provat det flera gånger. Samt omstart... I-landsproblem men man blir ju lite småsur :/

Av JohanOeberg

BFBC2 PC: Fel/Bugg: Vapen som nivå 1 i MP, fast rank är högre?

Hej.

Kollar lite snabbt med er då jag inte lyckats hitta några bra sökord.

Senste dagarna kan jag inte välja andra vapen/utrustningsnivåer än de som man har som ny spelar (level 1 i rank). Jag har level 33 och nästan låst upp allt.

Det gäller Multiplayer för PC.

Ranken är korrekt (fn 33) och nästan alla vapen står som upplåsta i spelet och på EA.se. Men när spelet startar är det som om jag nyss skapat kontot vad gäller vapen, i scoreboard står rätt ranking.

Jag har provat alla "vanliga servrar". Samma problem på dem alla.
Har även prövat logga in och ur samt omstart ett tjugotal gånger...

Sjukt störande! Är det någon som hört/vet något om detta?

Tack på förhand!

/J

Av JohanOeberg
Skrivet av Oliviro:

Undrar vilket sata min modell ifrån sensommaren 2010 har. Den är utrustad med 5650, i5-350 och 320gb hårddisk. Någon som vet?

Datorn har ett SATA 3.0 Gb/S gränssnitt. Observera att det inte längre heter SATA 1,2 och 3 utan man anger hastigheten:

1,5 Gb/s (förr SATA)
3 Gb/s (förr SATA 2) och
6 Gb/s (förr SATA 3)...

Av JohanOeberg
Skrivet av Frispel:

Vertex 2 bör vara aningen snabbare än intel 320, men skillnaden är rätt marginell (knappast märkbar) och kommer till priset av betydligt sämre returstatistik.

Din andra fråga förstår jag inte riktigt, nyare ssd:er har oftast stöd för sata 6gbit/s och når hastigheter upp till ca 550mb/s. Om du kör en av dessa diskar i en dator som bara har stöd för sata 3gbit/s så sjunker toppfarten till ca 270mb/s. Å andra sidan så är det huvudsakligen de låga söktiderna och inte toppfarten som gör att en ssd känns betydligt snabbare än en ssd, och där skiljer det inget mellan sata 6gbit/s och sata 3gbit/s.

Du verkar ha förstått frågan upperligt. Jag tycker svaret var tillräckligt men kan omformulera mig: Är det någon direkt skillnad om jag smäller in en ny prestanda-SSD t.ex. Kinston HyperX i en dator som bara stödjer Sata 3 GBPS, jämförande med en SATA 3 GBPS SSD? Kanske har de nyarna med 6.0 andra kvaliteer/egenskaper/funktionalitet som de äldre (billigare) saknar?

Tack igen!

Av JohanOeberg

Lånar tråden lite:

Är också på jakt efter snabbaste SSD för laptop med Sata 3.0 Gb/s. Ser att Dustin Home säljer både Vertex 2 E-series 120GB och Intel 320 120GB för 1499 kr. Vilken skulle ni välja?

Det jag sökt men inte funnit något svar är om det är gränssnittet (Sata 2) som är flaskhalsen på nyare SSD:ar?

Tack!

Av JohanOeberg
Skrivet av JoBBi:

Till den datorn skulle jag ha valt en Corsair Force Series: http://www.inet.se/artikel/5303934/corsair-ssd-force-series-1.... Du kan inte dra nytta av något vassare eftersom inte Timeline 3820TG har stöd för SATA III.

Det har däremot 4830TG. Den är efterföljaren till 4820TG och har genomgående bättre prestanda än 3820TG. Enligt mig är det lika bra att gå på den när man ändå har plånboken framme

//Lånar tråden lite!

Stämmer det verkligen?

Är det bara sandy bridge som har stöd för SATA 3?

Isåfall. Vilken SSD tycker ni är den bästa i dagens läge för en 3820TG? Jag tycker min har blivit riktigt långsam. HDD lampan lyser för ofta :/

Av JohanOeberg

Asus, i5-2410m, 6 gb vs Acer, i5-480m, 3gb och 1000kr billigare?

Hej alla!

Tycker ni det är värt att lägga 1000 kr extra (plus frakt) att köpa en Asus X53SV-SX096V för 5499 kr via webbbutik istället för en Acer 5742G-483G32 för 4499 på butik (mediamarkt)?

Det som skiljer dem åt:

Asus: http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=638000#extra
i5-2410M
6 gb 1333 mhz minne
640 gb hdd
bluetooth
Gforce 540M, 1GB
6 cells, 5200 mAh batteri

Acer:
i5-480 (2,66 ghz)
3gb 1066 mhz minne
320 gb hdd
Gforce 540M, i annons påstått 2GB
6 cells, 4400 mAh batteri

http://xn--berg-4qa.com/acer.JPG

Är det värt de 1000 kr extra? Funderar på om man inte ska ta den billigare och köpa SSD istället? Hur ni göra?

Tacksam för tips och råd!

Av JohanOeberg

Haha, står i valet och kvalet. Funderar på en Optimus 2X.

Jag stod i butiken (El giganten) och passade på att göra en system update OTA. Efter det så ballade den ur totalt. Om jag skrev ett sms och satte ner fingret så trodde den att det var 20 fingrar som smattrade mot skärmen.

Jag tänkte att jag läst nått liknande på nått forum, att det sker när man har usb-kabeln ansluten i mobilen. Så jag provade att dra ut den och vips så fungerade den normalt. Är det fler som har detta problem?

Vidare så upptäckte jag att om jag fotar med mobilen "stående" och sen väljer att ta bort fotot (trycka på papperskorg-ikonen) så visas "Är du säker att du vill ta bort filen, Ja / Nej" i landskapsvy/liggande... Sjukt B! Nån sonm har samma problem med detta?

Man blir ju rätt tveksam när man läser alla problem med frysningar/omstarter och dålig mjukvara OCH sen råkar ut för ovanstående... :/

Av JohanOeberg
Skrivet av heatm:

Ett bra litet test måste jag säga. Och tack för att ni inte tog med en Macbook i testet! Alla vet väl att Macarna, spec. Pro'n, piskar allt i PC-väg om man bara har dom extra laxarna i bakfickan.

Det är dock synd att läsa om alla dessa dåliga skärmar! För mig, som har en stationär burk för tyngre bruk, krävs i stort sätt bara tre saker av en bärbar dator:

1. Viktigaste är helt klart batteritiden! Fyra timmar vid vanligt användande är absolut minimum. Man måste kunna ta sig igenom en halv arbetsdag på batteridrift.

2. Skärmen är, och har alltid varit mycket viktigare än vad tillverkarna verkar förstå. (utom Apple då)

3. Kraft nog att spela HD-filmer. Min 5 år gamla Asusburk klarar 1080 utan hjälp av grafikkortet (x1600 hade inte sådana luxurösa finesser =), då ska en ny burk kunna göra det utan att ens behöva svettas.

I dagsläget finns det bara ett fåtal datorer som klarar dom tre, kan tyckas enkla punkterna. Macbook Pro är ju givet, men även HP Envy med den fläskigare 1080-skärmen. Dock saknar Envyn batteritiden. Sen finns det ju en del, mer professionellt inriktade produkter ifrån tillverkare som Dell med bra skärmar.

Nä, jag har väntat och väntat men det blir nog att svika mina ideal och köpa en Mac nästa gång. Ska dock vänta och se hur dom nya processorarkitekturerna ter sig framöver, och sen kanske vänta på nästa arkitektur... är ju alltid bra att vänta i datorvärlden

Gott nytt år alla!

Bara som ett litet tillägg: Min 3820TG har bättre hårdvara och prestanda än den drygt dubbelt så dyra 15 tums macbook pro'n. 13 tummarna (macbook pro eller alla macbook) är inte ens med på kartan. Macen har lite bättre batteritid och dvdspelare. Thats it!

Köp inte en mac och åk på tvåveckors semester till kontinenten helt gratis!

Gott slut!

Av JohanOeberg

Fd fildelare.

Jag fildelade rätt rejält för en 4 år sen. Men när IPRED-cirkusen kom igång så lade jag mer eller mindre ner direkt. Förskräckligt många av människorna i min närhet kom med motiveringar för fortsatt fildelning och pro-tPB inlägg som låg på sandlådenivå samt va lika objektiva som: "Jag vill fildela, för det är ju så enkelt".

Jag ser tyvär från många inlägg i denna tråd att det inte skett mycket på dessa år.

Ta liknelserna tilll exempel... "vägverket borde isåfall åtalas för att brottslingar åker på dess vägar", "...som att anmäla företaget som tillverkar moraknivar så snabbt någon blir nedhuggen med deras kniv..."

Orka...

Mitt är mitt, ditt är ditt. Oavsett om det är i form av matriella saker eller 1or och 0or i ett datasystem! Piratebay har i en sån omfattning utfört medhjälp till brott att rättsväsendet inte kunde se bort. "Du får väll ta att du torskar, för fan!" -Percy Nilegård

Av JohanOeberg

Har sweclockers gett upp Prestandadatabasen?

Synd!

Av JohanOeberg
Skrivet av sorkin:

Jag köpte min från hyllan på Net on Net lagershop för någon vecka sedan, 9990:-
Den hade en lite vassare i5:a än dom flesta andra i tråden, i5 460M.
Nu ser jag att dom satt ner den en femhundring, det kunde man ge sig f-n på.
Acer TimelineX AS3820TG-5464G50NKS Snabb 13,3-tums laptop med grym grafik!

Oj då.

Den modellen finns inte ens med på prisjakt! (?!?!) eller är det denna? Acer Aspire TimelineX 3820TG-5464G50n (LX.PV102.297) ?

Är för övrigt så sjukt trött på alla jävla 20-siffriga modellnummer, kombinationer och dess moster!

Är de enda skillnaderna mellan modellen ovan och den populäraste (3820TG-5454G32n) processorn: i5 450 -> i5 460 samt HDD: 320 -> 500? Är det värt påslaget på cirkus 1700 kr?

Tack för tråden!

Edit: OT: försäljaren på Mediamarkt sa att den nya modellen av Timeline skulle komma i december. Jag har googlat men inte hittat något. Är det någon som hört/läst nått?

Av JohanOeberg
Skrivet av Zeuxlarsson:

För att besvara tråden så är ett mob5850 DDR5 cirkus dubbelt så bra som ett mob5650.

Laptopen (-arna) i fråga har DDR3, inte DDR5... (eller var det ett skrivfel från din sida?)

Av JohanOeberg

Hur blev det?

Sitter i stort sett i samma sits själv.

Acer Aspire TimelineX 3820TG Acer Aspire TimelineX 3820TG-5454G32n (LX.PXZ02.003) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

eller

Acer Aspire 5943G Acer Aspire 5943G-5454G50Mn (LX.PWL02.004) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Vilken köpte du?

Kan någon förklara för mig varför (G?)DDR3 minnet är en flaskhals i HD 5850?)

Enligt Inet.se test i 3dMarkvantage fick 3829TG: 3486 poäng och 5943G: 5401 poäng. Det är väl en rätt markant skillnad?!?

Av JohanOeberg

Spela med äldre dator

Jag sökte igenom denna tråd och hittade inget som innehöll "settings.ini" så jag antar att ingen skrivit om det förut.

För er spelare som kanske sitter och kör betan och vill ha lite högre framerate, ni kan göra en liten ändring så spelet flyter lite bättre.

Öppna Settings.ini som ni hittar i /My documents/BFBC2Beta/settings.ini

Öppna filen med t.ex. Anteckningar/Notepad.

Jag ändrade till följande:

[WindowSettings]
Width=1024
Height=768
Fullscreen=true
RefreshRate=60
VSync=false
[Sound]
Quality=low
VoipEnable=true
[Graphics]
Effects=low
Soldiers=low
Vehicles=low
Overgrowth=low
Undergrowth=low
StaticObjects=low
Terrain=low
Shadows=low
Bloom=false
HSAO=false
MSAA=0
Water=low
MainQuality=custom
Texture=low
DxVersion=9
Aniso=0
Detail=low

Och kör nu med 24 fps i snitt istället för 12, med min bärbara.

Good hunt!

Av JohanOeberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chander
finns en som heter 10.1 för 64 bitars,samma för 32 bitars

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/window...

Ok. Tack

Men det är inga "risker" att installera en drivis som inte "stödjs" av tillverkaren för just det kortet?

Av JohanOeberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chander
gammal Ati drivare, finns nyare på Ati´s hemsida, tanka hem den

Mnjeeaaa.

Går jag via Ati's hemsida och väljer efter OS och kortserie så får jag upp version 9.9 (vilket endast är en beta till Win7 betor, enligt text), vilket är den jag kör på just nu d.v.s. från 9/9-2009!.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob...

Eller vet du nått specifikt som funkar för mitt kort?

Tack för svar!

Av JohanOeberg

Fel vid uppdatering av Ati Mobility HD 3650

Jag har en ASUS X56TA, med Ati Radeon Mobility HD 3650 512 MB DDR2.

Jag installerade nyligen Win7 Pro, allt frid och fröjd.

När sen Windows kör sin update så kommer en:

"ATI Technologies Inc. driver update for ATI Mobility Radeon HD 3650

Download size: 18,3 MB

You may need to restart your computer for this update to take effect.

Update type: Important

This driver was provided by ATI Technologies Inc. for support of ATI Mobility Radeon HD 3650

Published: 2009-09-30"

När jag kör updateringen och startar om datorn så blir det fel på enheten.

"Enheten går inte att starta (Kod 10)" eller nått liknande.

Någon som har en idé hur det kan lösas?

Tack på förhand!

/Johan

Av JohanOeberg

Jag har också problem att logga in, Den står bara och laddar i 20-30 sek och sen kommer meddelandet att man inte kan ansluta till servern, eller nått sånt. =(