Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999

Fråga arbetsgivaren eller skyddsombudet varför kravet på skyddsglasögon införts, hittade följande info via google...

"
I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2001:3 ”Användning av personlig skyddsutrustning” står att arbetsgivaren ska tillhandahålla den personliga skyddsutrustning som behövs för arbetet. Om arbetet exempelvis innebär risk för skadligt stänk i ögonen och processen inte har gått att åtgärda genom inkapsling eller dylikt så ska skyddsglasögon användas. Detta kräver att arbetsgivaren i samverkan med skyddsombud eller andra arbetstagare riskbedömer de olika arbetsmoment som utförs. Arbetstagarna ska följa arbetsgivarens instruktioner om hur skyddsutrustningen ska användas.
"
https://www.livsmedelsforetagen.se/medlem/faktabank/arbetsgla...

Av anon999
Skrivet av GuessWho:

Nja, det är väl inte riktigt sant.
Intel Core i9-7960X review: It beats Threadripper, but for a price

Jämför man en i9 7960X mot en Threadripper 1950X så är en 7960X bättre på nästan allt förutom priset.
Exempelvis Ashes of the singularity fick TR 1950X bättre resultat än 7960X förutom i 1080p.
Men i det mesta annat så om man jämför stock mot stock eller oc mot oc så slår i9 7960X en TR 1950X.

Hade varit lite intressant att se en i9 7940X också. Kör man alla i stock så har 7940X högre klockfrekvenser än både 7960X och 7920X.

Sen att Treadripper erbjuder fler PCI Express lanes och har lägre pris per kärna gör att i9:an kan bli lite svårmotiverad.
Samt om man behöver ECC minnen får man ändå gå upp till en Xeon.

Men i9 är iaf Intels kontring mot Treadripper.

Jo det är just pris och prestanda sammanvägt som gör att Threadripper 1920X & 1950X total skåpar ut Intel, det är väl 'bleedin' obvious' man väl alltid ska väga in priset annars kunde man ju lika gärna säga att Sunway var bästa valet.
EDIT: När det gäller i9 7960X och Threadripper 1950X så är prestandan i spel ganska ointressant, ägnar man sig primärt åt spel är det ekonomiskt vansinne att köpa en CPU av den här typen.

Av anon999

Intels enda ev. problem man kan se så här långt är i fastsättningen av värmespridare och om det kommer att medföra mediokra exemplar med värmeproblem.

Både pris och prestanda talar för Intel, som sämst ligger dom lika med Ryzen 7 1700 pga det betydligt lägra priset.
Eftersom moderkorten kostar ungefär lika som korten åt Ryzen 7 skulle jag nog satsa på i7-8700K, enda orosmomentet är om och i vilken grad fastsättningen av värmespridaren blir ett problem.

Kör man mest flertrådsapplikationer är Threadripper 1920X & 1950X fortfarande fullständigt utan konkurrens.

Av anon999
Skrivet av Lexius:

Vill bara tipsa om en metod så ni kan använda virtuella kort efter 1 oktober. Skapa flera kort med långt datum redan nu så ni kan använda dem i framtiden jag har gjort 10 kort+ och detta ska funka enligt en jag snacka med från swedbank

Måste du inte föra över den totala summan du har tänkt dig handla för under den tiden på en gång eller går det att fylla på vartefter under e-kortets hela giltighetstid?

Av anon999

När kommer Final Cartridge 300 som gör om C64'an till en Threadripper 1950x, nästan?

Av anon999
Skrivet av Yoshman:

Kanske bra att länka var data kommer ifrån i en sådan här bitvis het debatt

https://i.imgur.com/CO1aiHV.png
Dvs, hade FuryX inte vart starkare per klockcykel än Vega64 så hade det aldrig kunnat prestera bättre i någon speltitel alls, så återigen, FuryX har högre IPC även om vi får se besvikna siffror i majoriteten av spel vilket inte beror på GPU'n i sig självt.

Mer seriöst: självklart finns det säkert områden där Vega är mer effektivt jämfört med Fury X räknat per klockcykel, men "IPC" för ett grafikkort är en väldigt svepande term.

Vad det här resultatet ger en stark indikation av är att i de spel som testades är den primära GPU-flaskhalsen någon del av kretsen där Fury X och Vega64 presterar i det närmaste identiskt.

Över alla titlar ser det ut så här
https://i.imgur.com/M0C8OnH.png

Subtraherar man Vega64 resultaten för varje titel med FuryX resultaten och skattar ett 95 % konfidensintervall ser man att noll hamnar inom det intervallet. D.v.s. på denna konfidensnivå visar detta resultat att det inte finns någon skillnad i "IPC" mellan FuryX och Vega64.

Förutsätter inte det att noll ligger mitt i intervallet? EDIT: Jag menar din slutsats att ..." på denna konfidensnivå visar detta resultat att det inte finns någon skillnad i "IPC" mellan FuryX och Vega64."

Av anon999
Skrivet av MrMajestic:

Jag har det moderkortet med en 1920x på och det är väldigt stabilt. Går nästan 24/7 och jag har inte haft en enda krasch (ta i trä)

Vilken typ av minne och vilken hastighet?

Av anon999
Skrivet av Gambit_2K:

@tvelander & @hACmAn

Det räckte inte för mig heller visade det sig igår. Trots att jag ligger ganska långt under vad jag tycker är gränsen för mitt agg så har vissa spel blivit instabila och stänger ned sig utan förvarning, och med mer krävande spel som tex. The Witcher så stänger datorn ned dig helt. Trots att min mätare endast visar att hela systemet drar runt ~600W i omgångar från väggen.

Jag antog att 1000W skulle räcka för att jag testat att minea med båda korten överklockade till max (1740 Core 1100 HBM2 @ 50 powertarget), i mer än 24 timmar. Vilket drar runt 800-900W från väggen, och mining brukar pressa kort nästan lika hårt som furmark kan göra. Det tillsammans med att alla 3Dmark bench fungerat galant och har visat dra mer från vägg än många spel (loppar 4-6 timmar).

Jag har tom. underklockat korten till runt 1400 core @ 1.000V men även då så slocknar burken (även dragit performance/watt profile till powersave). Tog även bort överklocken på CPU för att spara in 50-100W bara för att testa.

Så kanske räcker ett 1000W Platinum eller Titanium rateat nätagg, men ett gold som mitt räcker inte (83A på +12V linan).

Så nu blir det ett EVGA 1600W Platium nätagg då jag kommer uppgradera till Threadripper inom en snar framtid, bara för att vara safe.

800 - 900 watt är väl ungefär samma strömförbrukning som man har med 2st GTX 1080Ti antar jag om man krämar på för fullt.

Av anon999
Skrivet av anon176726:

Kör en 1920X på det mobot med 32GB ECC på jobbet. Fungerar bra.

Tack! Då vet jag iaf. att det verkar funka stabilt med ECC minnen, jag såg nu att jag skrivit fel i rubriken på första inlägget (EEC istället för ECC) men det går inte att rätta\editera längre.

Av anon999
Skrivet av Ljugtomten:

Vilket moderkort är det du tittar på?
Före köp, rekommenderar jag varmt att lusläsa tillverkarens eget forum om moderkortet samt www.overclock.net ifall någon testat ECC på det moderkortet samt allmänt gällande överklockning av minne på det.
Jag vet inte hur ECC trivs med överklockning ifrån stock 2133MHz till exempelvis 3200MHz.

Värt att ha i åtanken är att dual rank är svårt att få stabilt på +3000MHz, jag kör mina 4*16GB med Samsung B-die i 3066MHz stabilt på ASUS ROG Zenith Extreme. (Ej ECC)

Moderkortet är Gigabyte X399 AORUS Gaming 7
Jo det är infogrävandet jag håller på med nu, därav min fråga här, och det är tillräckligt god stabilitet vid hög långvarig belastning jag söker i första hand och överklockning så länge det inte drabbar stabiliteten alltför mycket.

Av anon999
Skrivet av tvelander:

Det viktigaste här är ju, Upplösning och CPU.

Om dom inte specar det så är det helt o-relevant

Helt irrelevant är det väl inte om man får dubbelt så höga framerates på de tester man visar upp.

Av anon999

Bör jag välja EEC minnen till Threadripper 1950?

Jag håller på med att sätta ihop ett paket för Threadripper 1950.
Datorn är tänkt att ligga med full belastning på samtliga kärnor\trådar ca 16 timmar per dygn.
Jag gissar att sannolikheten för en krasch eller att datorn hänger sig ökar med antalet trådar man kör och har
börjat fundera över om jag borde skaffa ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8 minnen till datorn, moderkortet
har stöd för dessa, vilket kanske medför att antalet krascher över tid minskar eller kan man förvänta sig relativt få problem även med minnen utan stöd för EEC?

Av anon999

Hmm...."This CrossFire support is for two GPUs only, so it appears AMD is going on the same path as NVIDIA in not having official support for three or more GPUs, which by itself is a point of discussion."

Att dom efter mer än en månad äntligen leverera det dom skulle ha gjort redan vid premiären är bra men inget dom ska ha beröm för.
Hoppas verkligen att det kommer att fungera bra iaf.

Av anon999
Skrivet av The_St1g:

FSI motorerna är kända för att käka olja och det är oftast kolvringarna som ger sig.
Är med största sannolikhet detta som felar på din.

Då borde väl inte röken vara vit utan svart.....eller?

Av anon999
Skrivet av MinscS2:

Nej det är inget egentligt fel på dom, men det är lite som att rekommendera Bugattis, Lamborghinis och Ferraris till en kille som vill ha tips på en vettig bruksbil (speldator).

Ja nått åt det hållet, prisskillnaden motiverar inte skillnaden i prestanda på långa vägar.
Möjligen kan i9'an vara intressant för den lilla grupp där priset saknar betydelse.

Av anon999

Gissar att det är stora lokala variationer? Personligen har jag aldrig haft problem leveranser, varken med brev eller paket.

Av anon999
Skrivet av dulingen:

Jag har varken TV, antenn eller antennuttag och tvingas betala för detta. Tycker du man är snål då?

Du får likt förbannat del av det som förmedlas av public service som vi i demokratisk ordning har bestämt att vi ska ha.

Av anon999

Hoppas verkligen att det blir så, det innebär en ca 1000:- lägre årsavgift mot vad man får punga ut med nu.

Av anon999

Supertramp - Crime Of The Century

Av anon999
Skrivet av Bengt-Arne:

Du menar Jean Michel Jarre Oxygene 4?
Helt klart speciell
https://www.youtube.com/watch?v=5DDEl7JnWvo

Jag menade faktiskt motorljudet från SR-71'an men jag gillar även musiken.