Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999

Ja!
Jag tror mer på de forskare som är aktiva i dag än på lobbyister inom politiken eller avdankade stofiler och före detta forskare som försöker bättra på pensionen. ( Lite tillspetsat formulerat men va fan )

Av anon999

Ett mastodontchassi utan utdragbart moderkorts tray är inget att ha. Man vill inte knöka in fullt med radiatorer och sedan tvingas brottas med hela lådan så fort man ska uppgradera.

Av anon999
Skrivet av Ratatosk:

Ecc minne rättar ju bitfel i minnet automagiskt.
Även om servrar har större nytta av stablitet än arbetsstationer, är väl hög stablitet något som alla har nytta av?
Skulle jag köpa TR så skulle den absolut få ECC-minne, TR känns som en arbetshäst, den skall ha ECC minne, desutom är ju inte dessa minnen dyrare än andra.
Du kommer för övrigt att få sämre prestanda i vissa fall med två stickor i stället för fyra, men du kan givetvis komplettera vid ett senare tillfälle.

edit bitfel rättas oftast direkt i hårdvaran, dock skickas information om uppäckta fel vidare till OS:t beroende på vilket man har och vilka inställningar man har.

Tipsar också om denna ECC tråd.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1501304-ecc-minne-till...

Tack Ratatosk!
Supporten på Komplett har också ändrat uppfattning sedan de fick reda på vad datorn skulle användas till, deras tidigare rekommendation byggde på tron att datorn primärt skulle användas till spel.

Av anon999
Skrivet av sAAb:

Det där med temperatur på CPUn har varit otillgängligt för mig till häromveckan, då Linux 4.15 kom till min distro. Men, jag är tillräckligt obevandrad med terminologin i lm_sensors här för stå som ett frågetecken inför:

Hrrmmm... Här kör jag alltså Blender med full kraft och jag kunde via ett annat program se och bekräfta hur både k10-temp-pci-00c3 och k10-temp-pci-00c3 steg från ca 40°C till knappt 70°C [68,2°C här]. Men, vilken del av systemet mäts av dessa?! Idelt googlande har inte gjort mig klokare.

En helt nystartad maskin med endast "idle" ligger både k10-temp-pci-00c3 och k10-temp-pci-00c3 steg på ca 30°C. Rumstemperaturen ligger på ca 20-25°C.

Men, vad är då SMSBUSMASTER 0?! Den ligger på 58°C i nystartad maskin ("idle") och stiger till hiskeliga 95-100°C vid längre belastning med program som t.ex. Blender.

Jag har Enermax Liqtech 360 och överklockad maskin till 3,9 GHz; varken 4,00 4,05 eller 4,10 GHz är stabila.

Tacksam för hjälp med att identifiera vilka delar som hör till k10-temp-pci-00c3, k10-temp-pci-00c3 och SMSBUSMASTER 0 och om temperaturerna skiljer sig markant från Windows-miljöer.

Önskar jag visste men har inte en aning. Du får djup dyka i diverse forum och försöka lista ut det här.
Tänk att något så simpelt som tempen på CPU'n går att röra till något så makalöst.

Av anon999

Jag hade tänkt använda dessa ECC-minnen https://www.komplett.se/product/917759/datorutrustning/pc-kom... till mitt kommande Threadripper bygge men nu är jag osäker efter att Supporten kos Komplett visserligen sagt att dessa minnen ska fungera men samtidigt påpekar att ECC-minnen endast kommer till sin rätt när datorn ska fungera som server.

Den här datorn ska i huvudsak användas till att köra work units under Folding@home och BOINC \ World Community Grid.
Finns det ingen fördel med att använda ECC-minnen i det här fallet?

Vad avgör om ECC-minnen bidrar till färre fel och en stabilare dator?
Beror det på BIOS, vilket OS man använder eller beror det applikationen eller en kombination av dessa?

Av anon999
Skrivet av sesese:

AMD Ryzen™ Threadripper 1950X
Specifications
# of CPU Cores
16
# of Threads

Max Temps
68°C
https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-threadripper-19...

når tempen över 68c så börjar den sänka hastigheten i normala fall

Vad jag kan förstå enligt diskussionen i länken här nedan så är 68°C temperaturen ÖVER offsett (Tctl) och Tctl för Threadripper är 27°C vilket gör att den temperatur CPU (Tdie) måste komma upp i innan den börjar trottla är Tctl + Tctl vilket ger 27 + 68 = 95°C.

mao är en cpu temp på 80°C för Threadripper med god marginal under max-tempen för CPU'n

"
Regarding Tctl on Threadripper it has an offset of 27 degrees. So a reported temperature of 90 degrees (by most programs that don't also offer Tdie, which you would then ofc look at) whould actually mean a Tdie of 63 degrees on Threadripper. Looking at Tctl and thinking that has a max of 68 degrees would make people panic for no reason.
"
https://linustechtips.com/main/topic/817930-1950x-max-temp/

Av anon999
Skrivet av sesese:

Att EK släpper en så dålig produkt gör ju att man tappat tilltron till detta företaget. (tvivlar på att deras Block är i nivå med en standard luft kylare som bäst)

ser man på denna videon så förstår man varför den är så dålig EK har fuskat.
https://www.youtube.com/watch?v=wvskN9euT_0

Surt, jag har köpt ett sådant.
Blir inget mer köp från EK i fortsättningen förrän man har läst några tester iaf.

Av anon999

Då blir det inget nytt grafikkortsköp på ett tag.

Av anon999
Skrivet av frong:

"Pga min erfarenhet kan jag iaf tipsa om att det är bättre att beställa från mer renommerade butiker även om det kostar en slant mer."

Brukar inte Proshop vara det dyrare alternativet?

Eller beställa från www.amazon.co.uk och betala ännu mindre.
Sverige har blivit aningens dyrt att handla i men det går fortfarande att hitta ett fåtal prisvärda prylar.
Vattenkylningsdelar finns knappt att köpa i Sverige längre, utbudet är otroligt begränsat.

Av anon999
Skrivet av SAFA:

Har provat Kingston valueram KVR21E15S8/4, på PRIME X399-A med Threadripper. Kunde köra 2933 MHz på 2133 MHZ minnen... dock inte stabilitetstestat och gav inte nämnvärt mer prestanda så verkar inte meningsfullt att pressa köra så högt.

OBS att registrerat obfuffrat minne funkar inte! (har provat).

Verkar variera vilken typ av ECC minne olika X399 moderkorten stöder.

GIGABYTE X399 AORUS Gaming 7 anger "Support for ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules"
http://www.gigabyte.se/Motherboard/X399-AORUS-Gaming-7-rev-10...

Av anon999
Skrivet av SpaceMan:

En viktig sak att påpeka i frågan om kostnad är ju även att en loop är ju inget du bara kan ha till en dator. Jag har fortfarande kvar delar från min första loop, bla en enorm Eheimpump på 230V som gått 24/7 i över 15 år. Klumpig men knäpptyst och ett jäkla tryck. När man uppgraderar byter man bara fästanordningar eller i värsta fall block och kör vidare. Undantaget är väl heltäckande lösningar för GFX.

Skickades från m.sweclockers.com

Detta är en stor fördel.
Jag kör med enbart chipkylare på grafikkorten och lyftkylning till VRM vilket som regel bara innebär en mindre moddning när man byter grafikkort för att man ska kunna använda samma kylblock som tidigare.

Samma sak gäller CPU blocken, jag kyler bla. en AMD-cpu med ett block för Intel vilken bara krävde en enklare moddning av fästet för att det skulle funka i det här fallet.

Av anon999

Gissar att Intel primärt är ute efter rätt kontakter för att sno åt sig marknadsandelar på grafikkort i Asien framöver eftersom dom anställer Raja Koduri för AMD's grafikkort på senare tid har varit allt annat än lyckade produkter jämfört med konkurrenten så det är knappast kunnande på hårdvarusidan man är ute efter här.

Av anon999
Skrivet av Ratatosk:

Oculus släpper en uppdatering som gör att DK2 inte längre fungerar med grafikkort från AMD.
Enligt Toms Hardwares "logik" är det då AMD:s ansvar att se till att den fungerar.

Världen är full av idioter!

Nja det säjer väl inte Tom's Hardware direkt. Om Oculus inte kommer att stöda DK2 i fortsättningen är väl enda chansen
att det ska fungera i fortsättningen att stöd\workaround tas fram av AMD för att det ska fungera i fortsättningen. Dom påstår väl inte någonstans att det är den ena eller andra partens skyldighet, snarare är det väl bara ett konstaterande av faktum.

Av anon999

Batterivatten och blå glykol, andelen glykol vet jag inte exakt, jag brukar pytsa i tills jag får en vacker blå nyans bara.

Av anon999

Inga och skulle aldrig falla mig in att kasta bort pengar på det.

Av anon999

1 ggr på drygt 30 år och det var ett grafikkort men det orsakades nog av mig därför att jag flashat om Bios på mitt Radeon 6950 till ett 6970 vilket kanske medförde att alldeles för mycket ström drogs genom PCI porten på moderkortet, det var där det började brinna iaf.

Av anon999

Sänkning? Nja inte så värst. Jag köpte mina GTX 1070 kort för ett pris på strax under 4200:- st. för mer än ett år sedan.

Av anon999

Vietnameserna kallar mc-hjälmen för riskokare vilket är lätt att förstå under den riktigt heta tiden på året.

Av anon999
Skrivet av anon25463:

Eftersom facket är ett gäng idioter och ständigt försöker sätta dit arbetsgivare. Din arbetsgivare har antagligen tagit det säkra före det osäkra och sagt att alla behöver skyddsglasögon. Skulle någon hända med dina ögon så går din arbetsgivare fri då det finns på papper att du ska använda skyddsglasögon.

Det är inte facket utan Arbetsmiljöverket som sätter krav på arbetsgivaren beträffande skyddsåtgärder och utrustning, facket kan gå in om arbetsgivaren inte följer reglerna vilket ju är helt ok i det fallet.
Arbetsgivare tror att han gör det enkelt för sig genom att säga åt alla att bära all skyddsutrustning jämt men han har också krav på sig att se till att reglerna efterlevs vilket ger problem om arbetarna upplever att kraven har sats utan att det finns några rimliga själ.

Beträffande skyddsglasögon vet jag en del som har som krav att de alltid ska ha dessa med sig men att de bara behöver ha dom på sig vid vissa arbetsmoment vilket snudd på samtliga tycker är rimligt.

Av anon999
Skrivet av XPerion:

Det där är gammalt och alltid varit så. Vi har endast 2 zoner som krävs skyddsglasögon. Vid truck laddnings station vid kontroll av batterivatten på truckarna, där finns det skyddsglasögon och skyddsplast handskar. Sen 2 zon som kemikalier ligger. Men där är det endast driftledare som hanterar kemikalier och vi behöver aldrig göra det.
Tycker det är jäkligt mycket konstig lag ändring att bli på tvungen på skyddsglasögon även man inte behöver det alls på arbetsplatsen.

Som sagt fråga arbetsledningen eller skyddsombudet varför dom har infört kravet att ni ska ha på dom jämt.
En anledning kan vara att arbetsledningen vill göra det lätt för sig och slippa precisera exakt var olika delar av skyddsutrustningen ska bäras.

Har varit med om nåt liknande på mitt jobb, järnvägen, där vi plötsligt har fått krav på att ständigt bära hjälm på alla jobb.
Förut bar man bara hjälm vid vissa arbetsuppgifter där det verkligen behövdes.
Det är korkat att införa generella krav på att alltid bära all skyddsutrustning oavsett om det finns en risk eller inte, det resulterar bara i att efterlevnad och respekten för reglerna minskar.