Det går hett till på grafikkortsmarknaden under vinterhalvåret. AMD arbetar för fullt med att rulla ut nya modeller i Radeon HD 6000-serien medan Nvidia kontrar med Geforce 500.

November var den första hela månaden då Radeon HD 6800-serien fanns tillgänglig på butikshyllorna. Samtidigt lanserade Nvidia flaggskeppet Geforce GTX 580. På grund av brist på grafikkort hann dock denna modell inte göra något större avtryck i försäljningsstatistiken.

SweClockers kan återigen redovisa försäljningssiffror från en av Sveriges största distributörer. Från oktober månad syns inga större förändringar; AMD plockar in en procentenhet medan Nvidia förlorar densamma.

Allra bäst säljer grafikkort i mellanklassen. Den stora stjärnan på himlen är Geforce GTX 460 1 GB som ensamt står för 16 procent av försäljningen. På den röda sidan är storsäljaren den lägre prissatta Radeon HD 5770.

Nylanserade Radeon HD 6870 och HD 6850 syns till i statistiken på 5 respektive 3 procent av leveranserna. Trots att tillgången på grafikkort i HD 6800-serien är god ser det ut som att de äldre kusinerna i 5000-serien fortfarande är populärare i AMD:s sortiment.