Utvecklarna Rockstar Games är i vanlig ordning hemlighetsfulla inför kommande Grand Theft Auto V. Sedan den första trailern publicerades i slutet av 2011 har endast ett fåtal bilder släppts till allmänheten och nästan ingen information om själva spelet. Det mesta som cirkulerar på nätet är enbart rykten och spekulationer.

En av de mest omdiskuterade aspekterna är om Rockstar Games planerar att släppa GTA V till alla plattformar samtidigt, vilket med tanke på tidigare spel i serien bör vara PC/Windows, Playstation 3 och Xbox 360. Rockstar har tidigare prioriterat konsolversionerna medan datorspelare fått vänta åtskilliga månader på utgåvan för PC/Windows.

Varför skulle Nvidia Geforce, som är Nvidias grupp på Facebook för Geforce-ägare, göra reklam för GTA V om inte spelet släpps till PC samtidigt? Om det dröjer 6–7 månader efter Xbox 360 och PS3 som med GTA IV finns det ingen poäng med att promota spelet nu.

Kom ihåg att GTA IV ingick i Nvidias "The Way It's Meant To Be Played". Jag tror att Nvidia har ett finger med i spelet även med GTA V och att det släpps samtidigt till alla plattformar. Vad tror ni?

Nu uppmärksammar SweClockers-läsaren Andreas Pettersson att Nvidia gjort reklam för GTA V på en Facebook-grupp avsedd för Geforce-ägare och PC-spelare. Han menar att detta antyder om att Nvidia känner till en del detaljer om PC-versionen genom utvecklingsprogrammet TWIMTBP, som är till för att optimera spel för Nvidias hårdvara.

Enligt Pettersson kan detta mycket väl tyda på att Rockstar planerar en samtidig lansering till samtliga plattformar, eller åtminstone att PC-spelare inte behöver vänta särskilt länge på att få röja loss med mus och tangentbord.