Cooler Master är en välkänd aktör inom entusiastmarknaden med ett stort utbud av framför allt kylare och datorlådor. För det sistnämnda har företaget en helt ny budgetserie på gång. CM Force kommer med utrymme för högpresterande komponenter samt låg prissättning, där även färgen svart omnämns som synonymt med familjen.

Först ut är midivarianten CM Force 500. Chassit mäter 491,5 x 426 x 190 millimeter och kan husera en processorkylare med höjd på upp till 163,9 millimeter. Grafikkort på upp till 320 millimeter får också plats, vilket räcker även för modeller med dubbla grafikprocessorer. Hårddiskburen har åtta 3,5"-platser, och i specifikationerna omnämns en dold 2,5"-plats för SSD samt dubbla 5,25"-platser för optiska enheter.

För moderkort finns stöd för ATX, vilket även innebär att det även går att montera mindre standarder som Micro ATX och Mini ITX. Chassits baksida har sju expansionsplatser och stöd för ett vanligt ATX-nätaggregat i toppen, av bilderna att döma utan restriktioner på längden.

På kylningsfronten kommer chassit med stöd för upp till sex fläktar, men endast en 120 mm-variant i bakkant finns förmonterad. I fronten finns plats för en 140 mm-fläkt, alternativt två mindre på 120 mm. På datorlådans högra finns rum för två 120 mm som kan dra in sin luft via perforeringen i chassit. Slutligen finns plats för en 120- eller 140 mm fläkt på modellens vänstra sida.

CM Force 500 ska finnas ute i handeln i mitten av februari. Det rekommenderade priset ligger på 39,99 euro, motsvarande 360 kronor inklusive moms.