Smarta klockor, armband, glasögon eller så kallade wearables är en het trend under årets CES-mässa och alla giganter inom teknikindustrin vill ha en del av kakan. Även japanska Toshiba visar att de är med i matchen med ett koncept, innehållande ett armband och en spegel.

Den första delen är ett armbandet som kan läsa av diverse data om kroppen, som puls, kaloriintag och -förbränning samt kan även agera stegräknare. Informationen strömmas sedan till spegeln i exempelvis badrummet, där användaren presenteras av personlig hälsodata. Gränssnittet väser även annan data så som vädret.

Toshiba visar även hur konceptet kan användas i andra rum, som köket, där det med gester är möjligt att navigera i gränssnittet utan att kladda ned skärmen. Det finns även en större variant på plats med fler skärmar, som kan användas för att visa upp flera olika saker samtidigt.

På bärbar front visas ett koncept upp som kallas för en 5-i-1-dator, som kan vridas och vändas för fem olika typer av användning. Företaget visar även upp en mer traditionell bärbar dator, där en skärm med upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar står för nyheterna.