Under våren lanserades Samsung Galaxy S5, som bland insatta entusiaster fått ett förhållandevis ljummet mottagande då modellen i många och mycket påminner om föregångaren Galaxy S4. Många väntar därför på Galaxy F, som väntas få ett bakstycke i metall och mer högupplöst skärm.

Nu publicerar Phonearena vad som sägs vara en bild på Galaxy F där den jämfört mot Galaxy S5. Utmärkande för modellen är de tunna skärmramarna, vilket gör att den trots en större skärm ser ut att ha snarlika yttermått som Galaxy S5, vars skärm mäter in på 5,1 tum.

Utöver tunna ramar väntas skärmen likt LG G3 få upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar, men med det mindre diagonalmåttet 5,25 tum. Det här skulle ge en rekordhög punkttäthet på 559 ppi, att jämföra mot 534 ppi för LG G3, 432 ppi för Galaxy S5 eller 326 ppi för Apples Iphones.

Andra specifikationer som väntas av Galaxy F är Qualcomm Snapdragon 805 med fyra kärnor i upp till 2,5 GHz, 3 GB primärminne och trådlöst bredband 4G/LTE. I bakkant ska det sitta en 16 megapixelkamera med optisk bildstabilisering och i framkant en 2 megapixel. Operativsystemet är Android 4.4 "Kitkat".

Lanseringen av Samsung Galaxy F väntas äga rum i september månad.