För tre år sedan avtäcktes Shenmue III under spelmässan E3. Det hade då gått nästan 14 år sedan den senaste delen i spelserien släpptes till Segas spelkonsol och många spelare har väntat på en fortsättning sedan dess. Spelet finansierades genom plattformen Kickstarter och totalt samlades mer än 57 miljoner kronor in.

Shenmue III var till en början tänkt att lanseras under 2018, men utvecklaren meddelade nyligen att de valt att skjuta upp det till 2019. Vid tidpunkten tillkännagavs inget lanseringsdatum, men under årets upplaga av Gamescom meddelar utvecklaren Ys Net att speltiteln släpps den 27 augusti 2019.

Inom kort lanseras även en nyutgåva av de två tidigare delarna i serien – Shenmue och Shenmue 2 – till Playstation 4, Xbox One och PC/Windows via Steam. Denna kommer bland annat med uppdaterad grafik, stöd för högre upplösningar och uppdaterat gränssnitt för att fungera bättre på moderna system.

Shenmue III släpps till Playstation 4 och PC/Windows den 27 augusti 2019. Det är ännu okänt om spelet även kommer släppas till fler plattformar.