Det är två veckor kvar till elektronikmässan Computex 2019 i Taipei, Taiwan, där komponenter i alla dess former står i centrum. Det är sedan tidigare bekräftat att AMD inviger mässan och delger fler detaljer om nästa generations processorer och grafikkort, baserade på efterlängtade arkitekturerna Zen 2 respektive Navi.

Nu tillkännager AMD att de knappt två veckor senare håller en egen tillställning under E3 2019 vid namn "Next Horizon Gaming". Tillställningen äger rum klockan 15:00 (00:00 svensk tid) måndagen den 10 juni, natten till tisdag. Evenemanget kommer att direktsändas på bolagets officiella kanaler på Youtube och Facebook.

På scen för Next Horizon Gaming är AMD:s VD Lisa Su, som ska presentera nästa generations produkter för PC, spelkonsoler och molnet. Rimligen bör eventet delge ytterligare detaljer om Ryzen 3000-serien och grafikarkitekturen "Navi". Förutom ny hårdvara får AMD sällskap av stora spelutvecklare, med löftet om att dessa ska ge exklusiva förhandstittar på några av årets mest efterlängtade speltitlar.

Kort innan tillkännagivandet om E3 2019 gick AMD ut med att evenemanget på Computex 2019 ska direktsändas, även detta via bolagets officiella kanaler på Youtube och Facebook. Detta äger rum den 27 maj klockan 10:00 lokal tid i Taipei, det vill säga klockan 04:00 i Sverige.

Lanseringen av processorerna i Ryzen 3000-serien äger rum i sommar och följs tätt därpå upp av nya Radeon-grafikkort med arkitekturen Navi.

Läs mer om Zen 2 och Navi: