Bärbara spelkonsoler associeras oftast med Nintendos många skapelser genom åren, där den senaste modellen Switch har skördat stora framgångar. Sistnämnda varianten råkar också vara förebilden för Alienwares nya prototyp Concept UFO som de visar upp på CES 2020.

Dell-Concept-UFO-6.jpg
Dell-Concept-UFO-7.jpg
Dell-Concept-UFO-8.jpg

Concept UFO är en PC-baserad bärbar spelkonsol som har många snarlika drag med Nintendo Switch. Själva konsolen kretsar kring en 8-tumsskärm med okänd upplösning bakom vilken en icke namngiven processor ur Intels tionde generations Core-familj sitter monterad. På grafikfronten är Alienware väldigt förtegna med information och beskriver endast kretsen som tionde generations Core.

Dell-Concept-UFO-9.jpg
Dell-Concept-UFO-11.jpg

På varje sida om basenheten sitter två handkontroller, som likt Joy Con-lösningen på Nintendo Switch kan plockas loss. Alienware skickar med ett batteripack med trådlös sändare som handkontrollerna kan monteras på för att användas fristående från själva basenheten. För att använda konsolen stationärt medföljer en docka med HDMI-utgång som ansluter till enheten via Thunderbolt 3.

Dell-Concept-UFO-10.jpg

Då Concept UFO kör Windows 10 innebär det att PC-spelare kan använda sitt befintliga spelbiblotek på konsolen. Ovanpå detta kan den användas som en sedvanlig dator, då den har dubbla Thunderbolt 3-portar för inkoppling av extern kringutrustning som möss, tangentbord och bildskärm.

► Läs allt från #CES-2020

Alienwares konsolkoncept är fortfarande i prototypstadiet men ska enligt företaget mynna ut i en färdig produkt någon gång i framtiden.