Chassimakaren Phanteks dök med besked upp på hårdvaruentusiasternas radar när flaggskeppsprodukten Enthoo Primo debuterade år 2013. Med succémodellen Eclipse P400 nådde företaget ett lägre prissegment och således en bredare målgrupp. Den populära modellen har fått flera syskon med alternativa frontpaneler, samtidigt som produktportföljen utökats med fler chassin, vattenkylning och nätdelar.

Nätaggregaten ingår i serierna Revolt X, Revolt Pro och AMP, där de förstnämnda kan driva dubbla system respektive sammankopplas för att leverera mer effekt. Välrenommerade Seasonic står för hårdvaran bakom alla tre serier och med detta följer 80 Plus Gold-certifiering och garantitid på minst ett decennium. Nu utökar Phanteks den helmodulära AMP-familjen med två nya enheter som kliver upp till effektklasserna 850 samt 1 000 watt.

AMP-familjen bestod tidigare av tre modeller om 550, 650 samt 750 watt och det finns således nog spelrum för de flesta datorer, men med toppgrafikkort specificerade för effektuttag norr om 300 watt kan exempelvis överklockningsfantasten riskera att slå i taket. I likhet med de äldre AMP-nätdelarna kommer de två nykomlingarna med en relativt blygsam längd om 140 mm och ett semipassivt läge där 120 mm-fläkten står stilla vid låg last.

AMP 1kw.PNG

Med i paketet följer kablage för 24-pin ATX, 8-pin EPS, 8-pin PCI Express samt flera varianter för SATA-enheter och en kabel för Molex.

Vid seriens lansering 2019 tryckte Phanteks på att nätdelarna är rimligt prissatta ställt mot specifikationerna, något som lever vidare även hos nytillskotten. 850 watt-varianten får riktpris om 130 euro medan storebror kostar 150 euro, motsvarande drygt 1 300 respektive 1 500 kronor. Modellerna blir tillgängliga i butik någon gång i juli.

Läs mer om Phanteks: