I samband med att Blizzard officiellt gick ut med när betatesterna drar igång släpptes även en ny FAQ, som avslöjar att stöd för TCP/IP försvinner. Det här går tvärtemot tidigare uttalande från Blizzards Rod Fergusson, chef för Diablo-franchisen, som i en intervju med Eurogamer tidigare i år slog fast att stöd för TCP/IP består med Diablo II: Resurrected.

Will TCP/IP support be available in the Early Access to Open Beta tests?
TCP/IP support will not be available in the upcoming Beta or the final game. After careful deliberation, we will no longer be supporting this option as we identified potential security risks and are committed to safeguarding the player experience.

Att Blizzard väljer att ta bort stödet tillskrivs potentiella säkerhetsrisker associerade med att ansluta direkt till varandra via IP-adresser. Det spekuleras dock om att detta enbart är en bortförklaring, då stöd för TCP/IP skulle göra det möjligt för pirater att på sikt cracka spelet och tillåta vänner att spela med varandra online om än utanför Blizzards servrar.

Skärmbild (13).png
Skärmbild (14).png
Skärmbild (15).png

Att stöd för TCP/IP försvinner har ytterligare en dimension utöver att det inte är möjligt att skapa sin egen spelsession på distans eller i ett lokalt nätverk. Det här är också det enda sättet att spela Diablo II med moddar tillsammans med andra, något som med åren blivet ett allt mer populärt inslag bland de som vill ha en annan upplevelse. Förutom att förändra spelmekaniken i grunden kan dessa innehålla smärre quality of life-förändringar (QoL).

Lanseringen av Diablo II: Resurrected sker den 23 september till plattformarna PC/Windows, Microsoft Xbox One, Xbox Series S/X, Sony Playstation 4 (Pro) och Playstation 5.

Har du spelat eller spelar du originalet av Diablo II över TCP/IP? Är stödet avgörande i ditt beslut att köpa Resurrected?