För den som växlar mellan många olika speltitlar, särskilt nylanserade, kan kostnaden per spel snabbt dra iväg. Många nya titlar till PC/Windows landar generellt över en femhundring, medan konsolernas motsvarigheter beroende på version kan springa iväg till strax under tusenlappen. Sedan flera år finns därmed prenumerationstjänster, där användare får tillgång till ett spelbibliotek för en månadskostnad.

Bland de som satsar stort är Microsoft med Game Pass, som finns i flera olika utföranden till både PC och konsol. I december förra året framgick det att även Sony har en tjänst på gång under kodnamnet "Spartacus". Nu rapporterar Bloomberg att den konkurrerande tjänsten kan lanseras redan denna vecka.

Sony tillhandahåller redan två prenumerationstjänster. Med Playstation Plus får användare tillgång till att spela online, vilket kan kompletteras med Playstation Now för att strömma både nya och gamla spel. Tidigare rykten talar om att dessa ska kombineras i "Spartacus", något som det är tal om även nu. Enligt Jason Schreier på Bloomberg delas prenumerationen likt Game Pass i flera olika priskategorier, där mer påkostade kan få tillgång till demoversioner och molntjänst för att strömma spel.

Bolaget har på senare tid satsat mer på att expandera utanför sitt ekosystem och har lanserat flera tidigare Playstation-exklusiva titlar till PC/Windows. Den nya speltjänsten är dock sannolikt exklusiv till Playstation 4 och Playstation 5. Vilka titlar och vilken prisnivå "Spartacus" landar på och huruvida det lanseras redan denna vecka återstår att se.

Källa: Bloomberg

Skulle du vilja ha en "Game Pass"-liknande prenumerationstjänst till Playstation?