Två nya hörlurar från Sony har läckt och den kanske mer intressanta versionen av det två är WH-1000XM5, där Sony har tagit fram en helt ny design. De tidigare WH-1000XM modellerna är välkända för kvaliteten på brusreduceringen och har varit populära alternativ till Bose Quiet Comfort.

sony-wh-1000-xm5-leak-2.jpg
sony-wh-1000-xm5-leak-4.jpg
sony-wh-1000-xm5-leak-case.jpg
sony-wh-1000-xm5-leak-10.jpg
sony-wh-1000-xm5-leak-12.jpg
sony-wh-1000-xm5-leak-2-1.jpg

Den stora förändringen när det gäller WH-1000XM5 är att Sony har tagit fram en helt ny design, medan de äldre modellerna har varit mindre förbättringar av tidigare produkter i serien. Det är inte en lika stor förändring som Bose gjorde när företaget släppte 700-serien, som var ett väldigt stort steg i en ny riktning jämfört med deras Quiet Comfort hörlurar. Sony har hamnat någonstans mittemellan, med en lite mer futuristisk design samtidigt som de håller kvar vid en mer typisk hörlursdesign.

Tyvärr har inte mycket av specifikationerna för WH-1000XM5 hittat ut på internet ännu, men den nya modellen sägs få 40 timmars batteritid med brusreducering påslagen, vilket är 10 timmar längre än föregångaren. Det tar en halvtimme längre att ladda batteriet, vilket sägs ta tre och en halv timme om laddaren klarar av leverera 9 V. Laddning sker via USB Type-C och Sony erbjuder fortfarande ett 3.5 millimeters jack för de gånger när batteriet tar slut eller Bluetooth-uppkoppling saknas. Bluetooth 5.2 stöds, men det är oklart om Bluetooth LE Audio stöds.

FQ5myfUWUAIklxH.jpg
FQ5myfIXIAQThKv.jpg
FQ5m3jLXIAIPR-_.jpg

Den andra uppkommande modellen heter Linkbuds S men går också under modellen WF-LSN900 och sägs vara ännu en ny variant av TWS (True Wireless Stereo) hörlurar från Sony. Linkbuds S sägs vara en billigare variant av WF-1000XM4, vilket är Sonys nuvarande flaggskepp när det kommer till TWS hörlurar. Designen är snarlik, men kanske inte lika raffinerad. Däremot är det här alltså ett helt vanligt par hörlurar och har inte speciellt mycket gemensamt med den tidigare Linkbuds modellen, WF-L900. Utöver brusreducering och en sensor som känner av om hörlurar används eller inte, saknas vidare tekniska specifikationer i dagsläget.

Vad tycker du om den nya designen på Sonys kommande WH-1000XM5-lurar? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!