Både fjolåret och året dessförinnan fick den stora mässan Computex stöpas om helt i digitalt format, till följd av coronapandemin. Efter flera turer fram och tillbaka är det nu dags 2022 års upplaga, som blir ett hybridevenemang med både digitalt innehåll och mässa på plats.

► Läs alla nyheter från #computex-2022

AMD, Microsoft och Nvidia på Computex 2022

Datum

Tid (Sverige)

Länkar

AMD

23 maj

Klockan 08:00

Länk

Microsoft

23 maj

Klockan 09:30

Länk

Nvidia

24 maj

Klockan 05:00

Länk

Veckan inleds på måndag klockan 08:00 av ingen mindre än AMD:s VD Lisa Su, som i vanlig ordning ska prata om bolagets framtid och kategorin "High-Performance Computing". Med lansering av både nya grafikkort och processorer väntandes i höst kan det i det här fallet innebära nyheter om både kommande grafikarkitekturen RDNA 3 och nästa generation Ryzen-processorer med Zen 4-arkitekturen.

Knappt två timmar efter AMD håller Microsoft låda, där produktchefen Panos Panay ska prata mer om Windows 11 och "en ny era för PC". Mycket tidigt på tisdag morgon är det Nvidias tur, som tar plats på scenen redan klockan 05:00 svensk tid.

För Nvidias del uteblir bolagets VD Jensen Huang med sin ikoniska läderjacka, står Geforce-chefen Jeff Fisher med på listan över deltagare. Officiellt ska Nvidia presentera allt från de senaste produkterna och teknikerna för gamers och innehållsskapare till AI för datacenter. De senaste ryktena gör gällande att "Ada Lovelace"-arkitekturen och Geforce RTX 4000-serien är nära förestående, vilket gör det till ett av de möjliga stora nyheterna på konsumentsidan.

Någon som saknas helt i nästa veckas uppställning är Intel. Bolaget är inte listat som deltagare på Computex officiella webbsida och har inte bekräftat något framträdande i år. Bolaget höll förra veckan sitt eget evenemang i form av Intel Vision och det ser för närvarande ut som att de står över ett deltagande under Computex helt.

Även utan Intel väntas flera fullspäckade dagar och i vanlig ordning sitter SweClockers redaktion redo att bevaka det senaste från teknikjättarna. Till följd av osäkerheterna kring årets evenemang blir det dock inte på plats från Taiwan i år, utan i digital form.

Vad hoppas du på från AMD, Intel och Microsoft under Computex 2022? Dela med dig i forumet!