Microsofts mobiltelefon Surface Duo har släppts i två upplagor där båda versionerna haft snarlik design. Det har varit en anteckningsboksliknande upplevelse där dubbla skärmar fästs samman med ett rejält gångjärn. De senaste åren har böjbara paneler blivit mer populära och nu ser även Microsoft ut att anamma trenden med tredje generationens Duo.

Enligt nya uppgifter väntas Surface Duo 3 presenteras mot slutet av 2023, mer specifikt i samband med Microsofts stora Surface-event som historiskt sett hålls kring oktober. Den nya designen som uppges debutera under eventet väntas ha en mer traditionell vikbar design, där gångjärnet endast kan böjas till 180 grader, till skillnad från 360-grader som tidigare gångjärnet på Duo kunnat hantera.

Huruvida det blir andra ändringar i designen återstår att se. Med den nedgraderade böjbarheten kan det hända att de väljer att implementera en yttre skärm, likt Samsung Galaxy Fold, men Microsoft kan även behålla nuvarande formfaktorn för att se till att Duo sticker ut i butikshyllorna.

Surface Duo har levt vid sidan av andra vikbara enheter där skärmarna täckts med ett lager av hållbar plast, vilket förstärkts delvis av glas. Anledningen till att Microsoft kört sin anteckningsboksdesign i förmån för böjbar panel har motiverats med möjligheten att skydda panelerna med glas, då det är betydligt mer reptåligt än plastbaserade lösningar.

Det spekuleras även att Microsoft helt kan avstå att släppa en ny Duo, till förmån för en mer traditionell mobiltelefon. Vad för mobila planer Microsoft har går endast att sia om, samtidigt som vi inväntar höstens Surface-event för officiella uppgifter.

Vill du ha en böjbar skärm eller två separata paneler?