Välrenommerade Noctua erbjuder sedan länge kompetenta processorkylare för att hålla användares processorer svala och glada. Modellerna som ofta är klädda i de ikoniska beige och bruna färgerna kommer i såväl stora som små varianter, där NH-L9-serien är ett välkänt exempel på det sistnämnda. Serien fick senast förstärkning i form av NH-L9I-17xx, som är särskilt anpassad för Intels sockel LGA 1700. Nu får AMD:s senaste sockel en liknande behandling.

sin webbsida presenterar Noctua NH-L9A-AM5, och som namnet skvallrar om handlar det om en uppfräschad variant av minstingen som riktas mot AMD:s sockel AM5. Likt tidigare versioner är kylaren tänkt för byggen i den minsta storleken och mäter endast 37 mm på höjden för att få bred kompatibilitet med olika chassin. Noctua berättar att den mindre storleken även innebär att kylaren ska hålla sig ur vägen för primärminnen och grafikkort.

Noctua NH-L9A-AM5 1.jpg
Noctua NH-L9A-AM5 2.jpg
Noctua NH-L9A-AM5 3.jpg
Noctua NH-L9A-AM5 4.jpg
Noctua NH-L9A-AM5 6.jpg

Med mindre storlek följer begränsad kylningsförmåga och NH-L9A-AM5 är inget undantag. Noctua rekommenderar att kylaren kombineras med de nysläppta Ryzen 7000-processorerna med TDP-värde på 65 watt, men företaget hävdar att det även ska finnas utrymme ända upp till 130 watt vid behov. Den som vill öka kylningsförmågan kan köpa till fläkttunneln NA-FD1, som ska kunna sänka temperaturen med ytterligare 5 °C.

It can easily cool the new 7900, 7700 and 7600 at ultra-quiet fan speeds and offers plenty of headroom if customers want to push them beyond 65W - we’ve actually been running up to 130W on the Ryzen 7950X and 7900X! – Roland Mossig, VD på Noctua

Noctuas NH-L9A-AM5 släpps i både klassisk brun färg samt helsvart Chromax Black-variant och prissättningen landar på 49,90 respektive 59,90 euro. Säljstarten sker redan idag, även om produkterna i skrivande stund ännu inte finns tillgängliga i svenska butiker.