I juni lanserar Blizzard efterlängtade Diablo IV, som bjuder in till nytt äventyr och strider mot spelets antagonist Lilith och hennes demoniska kumpaner. Blizzard har redan gläntat på portarna till Sanctuary två gånger i mars, med två helgers betatest. Nu meddelas att det blir en tredje omgång i maj, där spelare bjuds in att pressa servrarna till max.

Likt tidigare tester pågår det över en helg. Startskottet går på fredagen den 12 maj och testet avslutas på söndagen den 14 maj. Eventet kallas "Server Slam" och är öppet för alla, både PC och konsol. Tidigare betatester drabbades av problem främst under första testdagarna, där spelsugna kunde få vänta flera timmar i kö på att få spela. Vid båda testtillfällen lättade väntetiderna inom något dygn, men inför skarp lansering vill Blizzard anordna ett sista eldprov.

Precis som sist är det spelets prolog och första akt som blir tillgänglig, tillsammans med val om fem olika klasser. Som högst går det att ta sin spelkaraktär till nivå 20 och det sker några förändringar ställt mot föregående sessioner. Det går inte att återanvända spelkaraktärer från tidigare betatest och "Server Slam"-karaktärer förs inte över till spelet vid skarp lansering. Därtill har Blizzard modifierat hur ofta föremål klassade som Legendary dyker upp.

trof.png

Den som slår bossen kan se fram emot att dekorera pållen med en ny trofé.

Eftersom det inte går att passera nivå 20 bjuder Blizzard istället på en strid mot demonen Ashava. Från den 13 maj klockan 18:00 svensk tid går en sådan strid av stapeln var tredje timme. För det krävs nivå 20 och som belöning kan de som går vinnande ur striden kamma hem en särskild trofé att pynta sin mount med.

Läs mer om Diablo IV: