I samband med Take-Two Interactives senaste konferenssamtal om företagets ekonomiska resultat indikerar företagets ekonomichef, Lainie Goldstein, att Grand Theft Auto 5-uppföljare kan dyka upp inom en förhållandevis snar framtid:

För att avsluta, vi är säkra på att arbetet som våra team utför det här året förbereder oss för en stark tillväxt. Genom vårt gemensamma arbete är vi fortsatt övertygade om att vi håller på att positionera vår verksamhet för en signifikant inflexionspunkt under räkenskapsåret 2025 som kommer att kulminera i att vi levererar nya rekordnivåer av operativ prestanda nästa år och därefter.

Laine Goldstein nämner inte titeln vid namn men frågan är vad som skulle kunna leverera “nya rekordnivåer av operativ prestanda nästa år och därefter” om det inte vore “Grand Theft Auto 6”, nästa uppföljare i en av världens bäst säljande spelserier. Något som Wccftech var först med uppmärksamma. Utvecklaren Rockstar Games bekräftade själva i februari 2022 att spelet var under utveckling och i september samma år läckte flera ofärdiga versioner av spelet ut online.

Take-Two Interactives ekonomichefs kommentar bekräftar alltså inte, men tyder på, att spelet skulle kunna släppas senast i mars 2025. Detta då Take-Two Interactives räkenskapsår för 2025 avslutas den 31 mars 2025. Samma konferenssamtal om företagets ekonomiska resultat tydde också på att spelet inte lär dyka upp under räkenskapsåret 2024, som slutar 31 mars 2024, eftersom Take-Two Interactive räknar med en lägre försäljning av produkter och tjänster under perioden.

Fortfarande oklart om Red Dead Redemption kommer till PC

Innan dess att Grand Theft Auto 6 släpps kommer Take-Two Interactive i vilket fall att ge ut sitt vilda västern-spel Red Redemption från 2010 på nytt till Nintendo Switch och Playstation 4 den 17 augusti i år. Flera spelare har reagerat negativt på detta eftersom spelet inte också dyker upp till PC. Efter Take-Two Interactives konferenssamtal frågade IGN företagets VD, Strauss Zelnick, om detta och fick det vaga svaret att han lämnar tillkännagivandet av spel som ska släppas till spelutvecklarna.

Vad skulle du vilja se för innehåll i Grand Theft Auto 6?