I en strid ström släpper Microsoft såväl nya som uppdaterade finesser i Windows 11. Den senaste som användare i Windows Insider-programmet kan testa är en ny version av Snipping Tool, på svenska Skärmklippsverktyget, som får stöd för att identifiera text och utföra diverse åtgärder i den bild som klippts ut med verktyget.

Windows-11-Snipping-Tool-1.webp

Nya Snipping Tool med funktioner inom ramen för Text Actions

Windows-11-Snipping-Tool-2.webp

Konfidentiell information maskad med Snipping Tool

De nya funktionerna som lyfts from med Snipping Tool version 11.2308.33.0 är möjligheten att "Kopiera" text, vilket kan göras antingen för fri hand eller genom att första "Markera allt". En tredje finess som tillkommer är möjligheten till "Radera text" (eng. Redact text), vilket gör det smidigt att snabbt maska känslig information i en bild innan den delas vidare.

Förutom manuella funktioner återfinns "Snabbradera" (eng. Quick Redact) i verktygsfältet. Denna funktion ska enligt Microsoft automatiskt kunna dölja mailadresser, telefonnummer och annan känslig information med ett klick.

Phone-Link.webp

Notifikation dyker upp i Phone Link när ett nytt foto knäppts med telefonen

I samma veva släpper Microsoft en ny version (1.23082.123.0) av Phone Link, som gör det enklare att komma åt och redigera bilder från en Android-enhet direkt i Snipping Tool på datorn. Förutsatt att enheten och datorn är kopplade till varandra kommer även en notifikation dyka upp i Windows 11 när användaren knäppt en ny bild med sin mobila enhet.

När den nya versionen av Snipping Tool och Phone Link lanseras skarpt för samtliga Windows 11-användare framgår inte.