Framtiden är ljus, åtminstone enligt Razer. Den anrika tillbehörsmakaren är numera i princip lika känd för möss och tangentbord som för färgglad belysning, som i Razer-sammanhang under namnet Chroma RGB. Det har genom åren applicerats på allt från datorkomponenter till ansiktsmasker.

Nu riktar Razer strålkastaren mot nya familjen Aether, i samband med evenemanget Razercon 2023. Med den äntrar Razer kategorin smarta hemmet, eftersom Aether består av inget mindre än lampor, ljusslingor och ljuskällor för att låta hela gaming-rummet bada i RGB-ljus.

aether-lamp-powered-by-chroma-2-desktop.webp

Razer Aether Lamp Pro

aether-lamp-usp-powered-by-chroma.webp

Razer Aether Lamp

Först ut är en cylinderformad lampa, som finns i antingen vanlig eller Pro-version. Båda ser ungefär likadana ut och ska enligt Razer vara det perfekta alternativet för den som är ute efter "praktisk, men ändå smakfull" belysning. Båda kan lysa i 16,8 miljoner färger, men med Pro-varianten tillkommer fler effekter och olika ljuszoner som kan ställas in individuellt.

aether-lightstrip-desktop-carousel-1920x700-2.webp

Ljusslingan är flexibel och kan placeras lite var som. Även känt som "här kan man va, där kan man va".

razer-aether-light-bulb-chroma-2-desktop.webp

Har du bara vanliga, tråkiga lampor? Frukta icke, Chroma RGB får plats även där.

aether-lamp-usp-works-with-gamer-room-app-v2.webp

Hela Aether-familjen kan samlas i "Gaming Room".

Som sällskap till RGB-cylindrarna finns även 2 meter lång ljusslinga, som även kan förlängas med adapter och tilläggsslingor om 1 meter styck. För den som hellre bestyckar sina existerande armaturer med Razer-ljus presenteras även ljuskällor som passar i vanlig lampsockel E27.

Produkt

MSRP i euro

Omvandlat i SEK

Aether Lamp Pro

149,99

~ 1 800

Aether Lamp

89,99

~ 1 050

Aether Light Bulb

59,99

~ 700

Aether Light Strip

149,99

~ 1 800

Ather Light Strip Extender

34,99

~ 420

Alla Razers ljusstarka nykomlingar har stöd för Matter samt röstassistenter från Google och Amazon. Razer introducerar även mobilapplikationen "Gamer Room", för att styra och synkronisera ljusshowen i detalj. Samtliga prylar blir tillgängliga under årets sista kvartal, men några officiella svenska prislappar saknas.