Priserna på de fyra modellerna i Iphone 15-familjen lämnades oförändrat med undantag för toppmodellen Iphone 15 Pro Max. Den börjar dock på 256 GB lagring istället för 128 GB som i vanliga Pro och Iphone 14 Pro Max, så för samma lagringsutrymme kostar den fortfarande lika mycket.

För att hålla nere priset trots inflation och nyheter som titanchassi har företaget gjort andra kostnadsbesparingar. Enligt Twitter-kontot Rgclouds är batteriet en av de komponenter som har fått ge vika, rapporterar Wccftech. Telefonerna har batterier som är designade att klara 500–600 laddcykler, påstår ryktet.

Det är en vanlig hållbarhet på batterier som används i produkter som sladdlösa dammsugare och annat som laddar och laddar ur med över 100 watt effekt. Som jämförelse säger Rgclouds att bland annat Oneplus har batterier designade att klara upp till 1 600 laddcykler, men de batterierna lär kosta tillverkaren betydligt mer.

Apple har länge garanterat sina batterier till att behålla 80 procent av maxkapaciteten efter 500 laddcykler och det har inte ändrats med den senaste generationen av Iphone. Sämre batterier borde leda till att fler inte klarar den gränsen. Om uppgifterna stämmer kan det innebära att Apple räknar med att den ökade kostnaden för garantiärenden inte överstiger besparingen med de billigare batterierna.