Under Embedded World-konferensen i Tyskland har Intel visat upp sex nya Alchemist-grafikkort. Däremot har Intel pratat väldigt lite om nästa generations arkitektur XE2, annars känd som Battlemage. Den tyska nyhetssidan Computerbase rapporterar att Intels samarbetspartners bekräftat att Battlemage-korten ska släppas innan Black Friday, som inträffar den 29 november i år.

På mässan viskas det om att tillverkaren [Intel] siktar på hösten och vill definitivt kapitalisera på reasäsongen som når sin topp under Black Friday. Det stämmer överens med Intels officiella schema. – Computerbase

Intel har hållit en låg profil på sin kommande grafikkortsarkitektur. I december i fjol kom det fram att korten ska släppas i år. Andra läckta uppgifter hävdar att XE2-LPG-kärnor i Lunar Lake kan leverera en dubbelt så hög prestanda som Alchemist-arkitekturen.

Det som Intel hittills har bekräftat är att de är i fas med arkitekturens utveckling och att mer fokus ligger på mjukvara än hårdvara. Intels Tom Petersen har även antytt att bolaget börjat utveckla Celestial, vilket är arkitekturen som ska efterfölja Battlemage.