Dell har länge varit den största tillverkaren av budgetsystem. Dell har visserligen blivit kända i entusiastmarknaden för deras snordyra men motivlackade gamingdatorer med SLI, fast det är surf- och officeboxarna på några tusenlappar vardera som dominerat företagets försäljning.

Nu har Dell bestämt sig för att slopa deras image om att sälja de billigaste datorerna. Istället har Dell nu börjat marknadsföra sig som en tillverkare som säljer "personliga" PC:s, som ger varje enskild kund precis den dator den behöver, oavsett om kunden är intresserad av videoredigering eller datorspel. "We build exactly what you need and we personalize it for you" säger Ro Parra på Dell.

Ökad konkurrens från asiatiska tillverkare som Lenevo och budgetinriktade tillverkare som Gateway har gjort att det gått dåligt för Dell en längre tid. I takt med att kunderna vill få ut mer av sina datorer har Dell insett att den billigaste datorn inte längre duger om den inte kan göra vad kunden vill. Dell kommer i framtiden ge kunderna mer möjlighet att ändra hårdvaran efter tycke och smak.

Den som gillar Dell för deras allra billigaste system behöver inte vara orolig för större förändringar. Dell kommer att sälja sina billigaste datorer även framöver.

Läs mer hos Ars Technica.