D-Link fortsätter att lansera 802.11n-produkter till marknaden i en strid ström. DIR-615 stödjer 802.11n 2.0-specifikationen vilket är den senaste som Ieee-arbetsgruppen har presenterat och godkänt. Den teoretiska hastigheten är 300 megabit per sekund med detta protokoll.

Vidare har routern fyra stycken lan-portar som stödjer 10/100-nätverkskort. Vi ser även en wan-anslutning samt två stycken antenner med sma-kontakt. Detta gör att man kan öka routerns räckvidd via en extern antenn. Installationen har gjorts lättare via ett initiativ som D-Link kallar "Click’n Connect". Via en medföljande cd kan vem som helst installera routern på några få minuter - enligt produktsidan.

Som sedvanligt har routern stöd för wep, wpa, wpa2. Vi ser även stöd för Xbox Live för de som vill koppla upp ett Xbox på Internet.

Martin Levy som är produktchef för D-Link i norden kommenterar:

Routern DIR-615 är avsedd för användare som behöver högsta nätverksprestanda till lägsta möjliga kostnad. Med denna router kan befintliga det trådlösa hemmanätverket enkelt uppgraderas och framtidssäkras

Läs mer om DIR-615 hos D-Link. Referenspriset ligger på cirka 700 kronor och routern skall finnas i butik vecka 41.