Hitachis lagringsavdelning har haft ett tufft år och tappar mark till bland annat Seagate och Western Digital. Enligt ett rykte som går på Internet just nu har Hitachi haft möten med tillverkarna Toshiba och Fujitsu och det spekuleras om att företagen kanske avser att skapa ett nytt företag där varje delägare äger en tredjedel av företaget.

Något namn eller liknande har det inte publicerats något om, men det är ingen tvekan om att ett eventuellt nytt företag skulle bli ett väldigt komplett lagringsföretag. Hitachi och Toshiba är starka på konsumentmarknaden där Toshiba främst tillverkar hårddiskar för bärbara datorer. Hitachi har modellserier för båda marknader men är relativt starka på 3,5-tumsmarknaden vilket är en av de största marknader för lagringsmedium.

Fujitsu har produkter på de flesta marknader och har sin beskärda del av den professionella lagringsmarknaden vilket är mycket lukrativ. Vi har tidigare bland annat rapporterat om lagringssystemet [news id="4288"]Eternus 8000[/news]. Genom att kombinera kunskap, Forskning- och utvecklingsavdelningar och distributionsled kan ett sådant företag bli mycket framgångsrikt.

Inget av företagen har kommenterat ryktet än så länge. Möjligen pågår det fortfarande diskussioner mellan företagen. Vi bevakar detta rykte med spänning och hoppas på att det dyker upp mer information inom kort.

Källa: Cnet.