För ungefär ett år sedan kom det fram att det lilla israeliska företaget Lucid har utvecklat en krets som gör det möjligt att blanda grafikkort från AMD och Nvidia i samma datorsystem. Kretsen heter Hydra och såg länge ut att endast vara en pappersprodukt.

Nu framkommer det att MSI planerar att utrusta åtminstone ett moderkort med Lucid Hydra. Modellen kallas för Big Bang och baseras på Intel P55 för sockel LGA 1156. Lucids specialare är placerad mellan PCI Express-platserna och heter LT24102-A0.

Lucid planerar att släppa tre versioner av Hydra. Den första används för att koppla samman grafikkort från Nvidia, den andra för AMD och den sista gör det möjligt att använda "en mix av olika grafikkort".

Gemensamt för alla tre är att användaren ska få större valfrihet jämfört med grafikkortstillverkarnas vanliga tekniker. Kretsen för Geforce ska exempelvis klara av kombinationer som Geforce GTX 260 och 9600 GT, medan dito för Radeon kan se till att ett Radeon HD 4870 och 4650 samarbetar.

Vad kretsen som sitter på MSI:s moderkort har för finesser är ännu inte känt och även lanseringsdatumet är höjt i dunkel. Intel P55 och processorn Lynnfield (Core i5) lanseras i början av september.

Källa: IOPanel.