Specifikation

Egenskap chassi

Värde

Typ

Minitower

Formfaktor

Micro-ATX

Dimensioner (HxBxD)

435 x 212 x 436 mm

Vikt

9,5 kg

Material

Stålstomme, aluminiumsidor

Färg

Svart (gun metal black)

5,25”-platser

3 st. externa

3,5”-platser

1 st. interna (konverterad), 5 st. externa

Fläktplatser

1 st. 200 mm, 3 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. 200 mm, 1 st. 120 mm (Antec Tricool)

Anslutningar

2 st. USB 2.0, E-SATA, hörlurar, mikrofon

Nätaggregat

Medföljer ej

Pris i handeln

Cirka 1200 kr inklusive moms

Specifikationerna anger en minitower-låda som tar moderkort i storleken micro-ATX. Men av måtten att döma är inte Mini P180 mindre än en liten miditower, exempelvis Apevia X-Jupiter Jr. eller NZXT Hush. Detta är ett fundamentalt problem som vi får komma tillbaka till lite senare i recensionen.

Chassiet består av en stomme i stålplåt medan sidorna är av aluminium, eller rättare sagt plats som klätts med två skikt metall. På grund av materialvalet väger lådan närmare tio kilo. Antec Mini P180 är en kompakt liten tungviktare.

Trots att det är en förhållandevis liten låda vi talar om finns det plats för en hel del expansionsenheter. Antec anger utrymme för fem stycken interna 3,5”-platser för exempelvis hårddiskar, och tre större externa utrymmen vilka vanligtvis används för optiska enheter. En av dessa 5,25”-platser går att konvertera till en extern 3,5”-plats med hjälp av en medföljande stålram och täcklucka.

Det är heller ingen brist på kylning. Tillverkaren har redan monterat en gigantisk 200 mm-fläkt och en mindre 120 mm stor modell. Dessutom går det att ytterligare två 120 mm-fläktar, men dessa får man köpa till själv. Samtliga fläktar går att köra i tre hastighetslägen, vilket Antec kallar för ”Tricool”.

Anslutningspanelen har kontakter för de flesta vanliga gränssnitt, vilket i detta fall betyder E-SATA och USB. Dessutom finns där uttag för mikrofon och hörlurar. Firewire saknas helt.

Antec Mini P180 kostar i dagsläget cirka 1200 kronor inklusive moms, vilket gör att priset i stort sett är identiskt med de större modellerna i serien. Det är således inte frågan om en billigare variant av de större lådorna.