Ljudnivå

Då ingen mätutrustning för ljud fanns tillgänglig kommer endast undertecknads subjektiva åsikt att framhävas i den här recensionen.

Som vi tidigare nämnt marknadsförs Zegamax Unicorn som ett gaminchassi. Förutom dörren som täcker chassits framsida har tillverkaren inte vidtagit några speciella åtgärder för att hålla ljudnivån nere. Chassit är utrustat med totalt fyra fläktar. Två stycken 120-millimetersfläktar och två stycken 80-millimetersfläktar.

Som förväntat upplever vi den högsta ljudnivån på chassits vänstra sida där de två 80-millimetersfläktarna är placerade. Den främre 120-millimetersfläkten upplevs inte störande, tvärtom är det de två mindre fläktarna på sidan som tar överhanden. Här förhindrar dörren effektivt ljud att smita ut från den främre fläkten och även komponenterna inuti chassit.

Fläktarna i sig låter som fläktar bör, inga störande missljud kan höras. Av förklarliga skäl upplever vi en högre ljudvolym från de två 80-millimetersfläktarna, då de roterar med en högre hastighet. Inga vibrationer från hårddisken kunde uppfattas, trots att chassit saknar allt vad gummiupphängning heter.

Sammanfattningsvis kan sägas att Zegamax Unicorn har en ganska medioker ljudvolym. Om chassit placeras på skrivbordet bör det stå till vänster om användaren, så att det mesta oljudet från de två mindre fläktarna undviks. Dörren hindrar effektivt ljud från den främre fläkten och andra högljudda komponenter att smita ut.