Insidan

När vi plockar bort den vänstra sidoplåten ser vi inget som får oss att höja på ögonbrynen. Kablaget från strömbrytare och de främre I/O-portarna kommer fram genom 5,25-tumsburen.

Här ser vi den bakre 120-millimeterfläkten som är utrustad med blå LED-belysning. Båda fläktarna ansluts med trepinskontakter och är temperaturstyrda. Plåtarna som täcker platserna för expansionskort hålls på plats med små plastklamrar – mer om dessa senare i recensionen.

I takpartiet har tillverkaren placerat ett mjukt stöd för nätaggregatet samt en fläktplats. Det går att montera både 120- och 140-millimeterfläktar här. Observera också stödskenan som nätaggregatet placeras på. Skenan kan flyttas i sidled efter storleken på nätaggregatet och fästs med en tumskruv.

För att lossa på ramen i vilken fläkten fästs trycker vi in en liten plastspak.

Genom att ändra position på fyra plasthakar kan ramen anpassas för olika fläktstorlekar. Det behövs alltså inga verktyg för att montera en fläkt.

Tyvärr har Cougar 98R9 fler saker gemensamt med Nexus Edge än bara en aluminiumdörr – nämligen ett onödigt fläktgaller. Bakom gallret kan vi ana den perforerade plåten som utgör bakre delen av takpartiet.

För att fästa 5,25-tumsenheter såsom DVD-läsare tillämpas snabbfästen där plastpiggar håller enheterna på plats.

Hårddiskar monteras i plastslädar som lossas genom ett enkelt handgrepp. Observera tumskruven längst upp på hårddiskburen.

Genom att lossa på tumskruven och trycka ned en plastspak som låser fast konstruktionen kan hårddiskburen avlägsnas från chassit.

Själva buren är tillverkad av samma SECC-stål som stommen på chassit. Konstruktionen känns gedigen.

Anledningen till varför det är möjligt att avlägsna hårddiskburen är för att komma åt den främre 120-millimeterfläkten. Denna är monterad i en precis likadan ram som den i takpartiet. Det går således bra att byta ut 120-millimeterfläkten mot en 140-millimeterfläkt om så önskas.

Även bakom denna ram hittar vi en onödigt fläktgaller som är stansat direkt ur plåten.