#ces-2016

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

14

Aorus demonstrerar VR-ryggsäck på CES 2016

Med en bärbar dator på ryggen blir kabelhärvan ett minne blott. Det är Aorus vision för trådlös VR i framtiden.

32

Silverstone visar vändbara USB-kablar

Inspirerade av USB Type-C satsar taiwanesiska Silverstone på vändbara kablar i egen regi. Målet är mindre huvudvärk i vardagsmörkret.

9

EVGA lanserar bärbara spelmaskinen SC17

EVGA ger sig på bärbara speldatorer på årets CES-mässa med modellen SC17. På menyn står bland annat 4K UHD med G-sync, en upplåst Intel-processor och grafikdelen Geforce GTX 980M.

10

Samsung presenterar tre bildskärmar med Freesync över HDMI

Tre välvda skärmar med AMD:s synkroniseringsteknik Freesync över HDMI är några av ögonfångarna i Samsungs bås på CES 2016.

28

Intels Skull Canyon är en minidator för gamers

Inför CES 2016 har det spekulerats kring en ny Intel NUC med beteckningen Skull Canyon, som ska ge gott om spelprestanda i ett litet format. Mycket riktigt visas minidatorn.

9

Phanteks lanserar plånboksvänliga Eclipse P400 och P400S

Holländska Phanteks tar sikte på de lägre prissegmenten med sin nya chassiserie Eclipse, där modellerna P400 och P400S kombinerar ett modernt inre med ett helt metallbestyckat yttre.

23

Samsung visar 170-tums SUHD på CES 2016

Tv-apparater i mastodontklassen står på menyn när Samsung slår sig för bröstet på årets CES-mässa, där en SUHD-modell på hela 170-tum stjäl många besökares uppmärksamhet.

16

Silverstone breddar sortimentet av SFX‑nätdelar på CES 2016

Taiwanesiska Silverstone fortsätter satsa på den krympta formfaktorn SFX med två nya nätaggregat. Bland nyheterna syns en större fläktlösning samt fler anslutningsmöjligheter.

12

Redaktionen sammanfattar CES 2016

Det är dags att avrunda arbetet i Las Vegas och styra kosan mot Sverige. Redaktionen passar på att sammanfatta några intryck och trender från CES 2016.

45

AMD demonstrerar grafikarkitekturen Polaris på CES 2016

När AMD tillkännager grafikarkitekturen Polaris utlovas rejäla förbättringar i energieffektivitet, någonting som visas upp under CES 2016 i Las Vegas.

4

Dell lanserar bärbara Latitude 13 7000

Datormakaren Dell plockar design från populära XPS 13 till företagsanvändare. Resultatet är nya Latitude 13 7000 med Infinity-skärm och magnesiumchassi.

31

EVGA förbereder mastodontchassi för entusiaster

EVGA tar ett bestämt kliv in på chassimarknaden under årets CES-mässa, där en namnlös mastodontmodell tar plats i företaget svit med utrymme för mängder av högpresterande hårdvara.

36

Gott om effekter i Rise of the Tomb Raider

Nedräkningen till omtalade Rise of the Tomb Raider på PC pågår för fullt. Under CES 2016 skvallrar tillverkaren EVGA om vilka inställningar och effekter som finns för datorversionen.

35

MSI presenterar cylinderdatorn Vortex

Med en passning mot Mac Pro rullar MSI ut Vortex, en cylinderformad dator i kompakt format med kraftfull hårdvara och stöd för egna uppgraderingar.

11

Sennheiser satsar på 3D-ljud med AMBEO

Om du börjar tröttna på VR-relaterade nyheter får du titta bort nu då Sennheiser är senast i raden att satsa på marknaden. Med sin teknik för 3D-ljud kallad AMBEO är just VR-upplevelsen i fokus.