#western-digital

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

77

Western Digital smyger ut sämre teknik i NAS-hårddiskar

Western Digital kryper nu till korset och erkänner att prestandainskränkande SMR-teknik används i WD Red-hårddiskar.

4

Western Digital och Kioxia presenterar NAND-minnet BICS5 med 112 lager

Den femte generationen av minnestekniken BICS5 höjer datadensiteten genom 16 extra lager och en rad justeringar.

18

Western Digital Blue SN550 är lågpris-SSD med TLC-minne

Med WD Blue SN550 kombinerar Western Digital TLC-baserad SSD-lagring med hög kapacitet och pris i nivå med QLC-enheter.

29

WD presenterar externa lagringsenheter – först ut med USB 3.2 2x2

Western Digital presenterar nu ett flertal spelinriktade externa lagringsenheter, där SSD-enheten P50 Game Drive skryter med hela 2 GB/s över USB 3.2 Gen 2x2.

82

Toshiba och Western Digital förlorar NAND-kretsar på flera exabyte efter strömavbrott

Ett strömavbrott har satt käppar i hjulen för Toshibas och Western Digitals produktion av flashbaserad lagring, och sistnämnda har förlorat minneskretsar på cirka sex miljoner terabyte.

24

Western Digital och Toshiba förbereder NAND-minnet BICS5 med 128 lager

Western Digital och Toshiba fortsätter sitt samarbete och satsningen på minneskretsarna i BICS-familjen. Senast ut är BICS5, som kommer med högre prestanda och densitet.

79

Samsung skalar ned kapitalutgifter med en fjärdedel – SSD-enheter kan bli dyrare

Samsung spår lägre efterfrågan på minneskretsar, och i ett försök att undvika överproduktion och låga marginaler skär nu tillverkaren i kapitalutgifterna med en fjärdedel.

43

Western Digital släpper världens första hårddisk med 15 TB lagringsutrymme

De mekaniska hårddiskarna fortsätter att öka i storlek och nu lanserar Western Digital den heliumfyllda modellen Ultrastar DC HC620, som når 15 TB utrymme med lagringstekniken SMR.

11

Western Digital inleder produktion av 3D NAND-minnen med QLC-teknik

Testtillverkning har inletts för NAND-minnen som strukturerar 96 minneslager med QLC-arkitektur som kan lagra upp till 166 GB i en krets.

45

Western Digital stänger ned en av tre hårddiskfabriker – satsar på SSD

Flashbaserad lagring ersätter traditionella hårddiskar i allt större utsträckning, och nu stänger Western Digital ned sin tredje hårddiskfabrik för att kunna satsa mer på SSD-marknaden.

29

Western Digitals molnlagringstjänst har en inbyggd bakdörr

En nyligen släppt säkerhetsrapport avslöjar att Western Digitals molnagringstjänst My Cloud innehåller en hårdkodad bakdörr. Firmware som åtgärdar felet har släppts.

35

Western Digital utvecklar ny teknik för lagring – möjliggör hårddiskar på 40 TB

Efter hårddiskar på 12 och 14 terabyte siktar nu Western Digital på betydligt högre kapaciteter, där den nya tekniken MAMR ska göra det möjligt att leverera hårddiskar på 40 TB år 2025.

26

Testpilot: Western Digital Blue 3D NAND 1 TB

I takt med växande spelbibliotek lanserar Western Digital en ny variant i sin Blue-serie, med en kapacitet på hela 1 terabyte. Testpiloten "TheMadPanda" testar och ser vad den har att erbjuda.

32

HGST avtäcker världens första hårddisk på 14 terabyte

Western Digitals dotterbolag HGST lanserade tidigare under året en hårddisk på 12 terabyte. Nu följer de upp denna med en modell på 14 TB, vilken blir den första av sitt slag.

9

Toshiba och Western Digital tillkännager BICS4 3D NAND med 96 lager

Kort efter att Intel slagit på stora trumman för deras SSD 545s med 64-lagers 3D NAND, kontrar Toshiba och Western Digital med att tillkännage deras kommande 96-lagersteknik.