Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

22

Intel Haswell på väg till datortillverkare

Processortillverkaren Intel inleder leveranserna av den fjärde generationens Core-processor, känd under kodnamnet Haswell. Samtidigt kommenteras det uppmärksammade USB 3.0-problemet.

34

Spelveckan: Defiance, Cities in Motion 2

I veckans spelhändelser blir tv-serier och spel till ett i Defiance. Källkoden för Jedi Outcast och Academy släpps fri och Dayz hamnar på spelkonsol.

150

Xbox Durango kräver internetuppkoppling

Nya rykten talar än en gång om att nästa Xbox kan kräva internetuppkoppling för att fungera – även i spel med en enda spelare.

116

Fem nätaggregat med 80 Plus Gold

Fem nätaggregat från Corsair, Enermax, Fractal Design, PC Power & Cooling och Silverstone hittar till testlabbet. Den gemensamma nämnaren är hög verkningsgrad med 80 Plus Gold-certifiering.

100

AMD: "Det blir inget DirectX 12"

I en intervju avslöjar Roy Taylor på AMD att det inte finns några planer på en ny version av DirectX. Samtidigt antyder han att Battlefield 4 kommer ingå i kampanjen Never Settle.

26

Asus G750 kombinerar Intel Haswell med Geforce GTX 770M

Datortillverkarna rustar upp inför lanseringen av Haswell och en av de första modellerna är gamingorienterade Asus G750 med Geforce GTX 770M, Thunderbolt och 802.11ac.

15

Intel Lynx Point för Haswell rättas till lanseringen

De nya styrkretsarna för Intel Haswell och LGA 1150 är drabbade av ett uppmärksammat problem relaterat till hanteringen av USB 3.0, men detta ska rättas till när massproduktionen inleds i juni.

36

AMD bundlar Sim City med A-serien

Inom kort utökas kampanjen Never Settle till att även gälla processorer med integrerad grafikdel. Först ut är Sim City med utvalda processorer i A-serien.

40

Intel förbereder NUC med Core i5 och Haswell

Den som inte nöjer sig med Intel Core i3 kan se fram emot både Core i5 och kommande Haswell i framtida modeller för formfaktorn Next Unit of Computing.

43

Google frångår Webkit – Samsung och Mozilla i samarbete

Google skapar en ny förgrening av renderingsmotorn Webkit för framtida versioner av Chrome. Samtidigt avslöjas att Samsung och Mozilla jobbar på webbläsare för Android och ARM.

87

Google lanserar högupplöst Nexus 7 i juli

Till sommaren introduceras en uppföljare till den populära surfplattan Nexus 7 med högre upplösning än tidigare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

51

Hwinfo ger stöd för Geforce GTX Titan LE

Allt fler tecken pekar mot att Nvidia förbereder ett nedbantat Geforce GTX Titan för en lägre prisklass. Nu lägger Hwinfo till stöd för GK110-baserade Titan LE.

68

Google Chromebook börjar säljas i Sverige

I tätt samarbete med Google börjar Acer och Samsung sälja prispressade datorer enligt konceptet Chromebook på den svenska marknaden, med priser från 2 290 kronor.

54

Gigabyte visar Geforce GTX Titan med Windforce 3X

Fler Geforce GTX Titan är i antågande och denna gång har tillverkarna fria händer att lägga till egna finesser. Nu visar Gigabyte en modell med kylaren Windforce 3X.

6

Cisco anlitar Intel för kretstillverkning

Intel bereder plats för andra kretsar än företagets egna och fortsätter satsa på kontraktstillverkning. Nu avslöjas att nästa kund är nätverksjätten Cisco.