Kylare: Antec Kühler 620

Den medföljande standardkylaren till Intel Ivy Bridge är godkänd för användning vid standardfrekvens, men knappast något för överklockaren. Med upplåst processor och en hel del extraprestanda att hämta känns det därför lämpligt att montera lite kraftigare doningar.

IMG_6260.jpg

Vattenkylning har länge varit ett mer effektivt alternativ till traditionella luftkylare. Många ryggar dock tillbaka på grund av den väldiga prislappen, omständlig montering och ett ständigt krav på underhåll. Lyckligtvis finns det numera färdiga paket som är precis lika enkla att använda som vilket luftkylare som helst.

Till sommardatorn väljer vi även i år Antec Kühler 620. Detta slutna vattenkylningspaket bjuder på god prestanda samtidigt som ljudnivån hålls på hyfsad nivå tack vare en inbyggd fläktkontroller. Andra fördelar är ett förhållandevis lågt pris i jämförelse med högpresterande luftkylare samt det faktumet att den varma luften kan ventileras ut direkt från chassit, vilket sänker temperaturen inuti datorlådan.

Läs SweClockers recension av Antec Kühler 620

Exempel på alternativa val

Modell

Lägsta pris

Be Quiet Dark Rock Pro C1

Noctua NH-D14

Thermalright Silver Arrow

Thermalright HR-02 Macho

Phanteks PH-TC14PE

Antec Kühler 920

Corsair H100 Hydro Series

Corsair H80 Hydro Series

Där Antec Kühler 620 är ett kompetent val på många sätt handlar det ändå om någon from av kompromiss. För den som vill ha ett tystare system och/eller kan tänka sig att lägga ut mer pengar finns många alternativ, både i form av andra vattenkylningspaket och mer traditionella luftkylare.

Tyska Be quiet har seglat upp som ett populärt alternativ de senaste åren, och bland annat Dark Rock Pro C1 är en gedigen tornlösning med dubbla PWM-kontrollerade fläktar. Österrikiska Noctua kommer till festen med framför allt jättemodellen NH-D14, Thermalright bidrar med duon Silver Arrow samt HR-02 Macho och Phanteks har dubbeltornet PH-TC14PE. På vattenkylningsfronten finns bland annat mer påkostade Antec Kühler 920, samt H80 och H100 från Corsair.