Crysis 3

Egenskap

Värde

Titel

Crysis 3

Lanseringsdatum

2013-02-21

Plattform

Windows, Xbox 360, Playstation 3

Spellägen

Enspelarläge, Flerspelarläge

Utgivare/Utvecklare

EA/Crytek

Genre

FPS/Shooter

DirectX-version

11.0

Systemkrav (Rek)

  • Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

  • 2,4 GHz Intel Core i5-750, 2,7 GHz AMD Phenom II X4 805

  • Nvidia GTX560, AMD Radeon HD 5870

  • 4 GB RAM

Det tyska spelföretaget Crytek, som bland annat utvecklat spelmotorn Cryengine och spelen Crysis och Far Cry, lanserar den tredje installationen i Crysis-serien med löften om en spelupplevelse som pressar dagens hårdvara till det yttersta.

Utvecklarna satsar på att kräma ur allt från dagens datorer med bland annat ljusberäkningar i realtid, avancerad tessellering och realistiska simuleringar av vatten, växter och kläder. Crysis 3 är tänkt att visa till det yttersta av vad spelmotorn Cryenginge 3 kan åstadkomma.

crysis_3.jpg

Kampanjen tar vid 24 år efter Crysis 2 med Prophet som spelkaraktär. År 2047 har New York blivit inneslutet i gigantiska kupoler där växterna har tagit över den moderna arkitekturen och påminner mer om en regnskog än en stad. Prophet tänker finna sanningen om dessa kupoler och varför dessa finns överallt.

Titeln har ett stort fokus på flerspelarläget och erbjuder hela åtta olika lägen att slåss med eller mot vänner i. Upp till 16 spelare kan spela tillsammans på PC-versionen och 12 kartor med olika miljöer finns tillgängliga vid lanseringen.

Crysis 3 lanserades den 21 februari och finns tillgänglig hos ett flertal återförsäljare med ett lägsta pris på: