Schweiziska Logitech grundades 1981 och har sedan dess seglat upp till att bli en av världens största tillverkare av kringutrustning till datorer, där allt från tangentbord till möss, webbkameror, spelrattar och hörlurar ingår i produktportföljen. Idag, 34 år senare, introducerar Logitech sin största varumärkesändring hittills.

I ett försök att hänga med i tiden där teknik ska smälta in i vardagen introduceras det nya varumärket Logi. I samband med detta byter även företagsnamnet profil med en mer minimalistisk design. Till detta höra också en ny färgpalett med vad designchefen Alastair Curtis, tidigare designansvarig hos finska Nokia, menar är "djärva" eller starka färger.

Till den nya profilen utåt talar Logitech om vikten av att designa en helhet under utvecklingens gång. Det här skiljer enligt designchefen från hur bolaget tidigare arbetat med produktutveckling, där design, mjukvara, paketering och saluföringen i detaljhandeln skett i separata steg.

Nämnvärt är att varumärket Logi, i alla fall i dagsläget, inte omfattar hela Logitechs utbud. Medan vissa redan lanserade produkter och merparten kommande begåvas med logotypen Logi lämnas högtalarserien Ultimate Ears och speltillbehören Logitech G tillsvidare orörda.