Kompakta Intel Compute Stick är en fullfjädrad dator som får plats nästan överallt, det är därför bara fantasin som sätter gränserna. I en tävling på SweClockers fick medlemmarna i uppdrag att hitta på uppfinningsrika och kreativa idéer för datorn och nu har juryn utsett inget mindre än tio vinnare.

Infographic_03.jpg

Tävlingsvinnare och bidrag

Medlem

Bidrag

1

FribBe

Automatisering! Koppling till mätare som mäter jordfuktighet och vattnar vid behov i krukorna som är upphängda på staketet. Automatiserad garageport och digitalt lås till dörren (om man verkligen är modig) allt detta med Intel Compute Stick som server. Samtidigt agerar den HTPC tack vare GPU-accelerering.

2

Jonas-2400

Jag har faktiskt funderat på att ansluta en i min batteridrivna projektor sen gå ut på stan och skrämma folk i höst när det blir halloween!

3

Svensktiger

Det självklara användningsområdet är ju att göra vilken "smart" TV som helst till en "Really smart TV", eller kanske till och med en "Genius TV!"

4

KjM

En ide hade varit att sätta den på ett par hörlurar med ett extra stort batteri som kunde driva den. Till Intel Compute Stick så hade jag även kopplat en lite extern skärm som jag hade satt framför hörlurarna. Och vipps så hade man skapat sitt egna Intel VR ala Compute Stick headset

5

mystiskadde

Skulle ha den i bilen. Där skulle jag koppla in den i skärmarna där via hdmi så barnen kan kolla film på lång resor. Även koppla in det mobila bredbandet så man kan surfa lite när det behövs.

6

agentq15

Håller på och automatiserar mitt hem. Har flera saker som övervakas och gjort en panel som man har i webbläsaren för att se status. Skulle använt Intel Compute Stick till att göra en fotoram tillsammans med en skördad bildskärm från en gammal laptop som man kan ha som övervakningspanel i hemmet.

7

Gender Bender

Om jag vinner så kommer jag att montera en roterbar kamera på grannens biltak. Kameran drivs med hjälp av Intel Compute Stick och går att styra med hjälp av Oculus Rift. På så vis så får man 360 graders utsikt, vilket förhoppningsvis ska hjälpa honom att parkera bättre i fortsättningen.

8

LoppanH

Jag skulle montera den i bilen så kanske jag kom ut ur huset även på fritiden.

9

Zenix122

Jag skulle bygga en kompakt arkad laptop, en specialbyggd låda i stil med en läderportfölj, sätta i en skärm, batteri, knappar och D-pad's eller vikbara spakar(har inte bestämt mig än). Då kan jag ta med mig gamla klassiker och utmana polarna på festerna! Eller varför inte på bussen

10

xeRoos

Jag har stor bänkyta i köket och sambon använder alltid vår iPad för att kolla upp recept = den blir smutsig och jävlig. Dags att använda lite av bänkytan att montera i en touch-skärm med skydd mot vatten och annan smuts. Att driva skärmen av en Intel Compute Stick skulle utöka användarmöjligheten långt bortom vad en iPad kan!

Medlemmarna FribBe, Jonas-2400, Svensktiger, KjM, mystiskadde, agentq15, bittra Gender Bender, LoppanH, Zenix122 och xeRoos kammar alla hem varsin Intel Compute Stick för sina idéer. Ett stort grattis till vinnarna!

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses nya vinnare.