Xbox One S är Microsofts bantade och uppdaterade version av företagets nuvarande konsol Xbox One. Den bantade varianten är 40 procent mindre och har ett inbyggt nätaggregat, och den stöder även uppspelning av 4K UHD-video med stöd för HDR, något som standardmodellen av Xbox One inte stöder.

Tidigare läckor angav 2 augusti som lanseringsdatum för Xbox One S, och detta bekräftas nu officiellt av Microsoft även för den svenska marknaden. Det innebär att modellen lanseras samma datum som nästa stora uppdatering av Windows 10, en uppdatering som kallas Anniversary Update.

Modellen som blir tillgänglig den 2 augusti blir utrustad med en hårddisk på 2 TB lagringskapacitet. Priset för denna lanseringsversion blir 399 USD, vilket bör motsvara strax över 4000 kronor på svenska marknaden. Tillgången till denna modell ska enligt Microsoft vara begränsad inledningsvis och den första rundan ska vara öronmärkt för förbokningar.

Microsoft ska även lansera en modell med 1 TB lagringsutrymme som ska kosta 349 USD, cirka 3500 kronor, samt en modell med 500 GB lagringsutrymme med en prislapp på 299 USD, cirka 3000 kronor. När dessa två modeller blir tillgängliga avslöjades dock inte.