High Dynamic Range (HDR) är ett begrepp som ofta används inom fotovärlden och det har på senare tid även börjat talas om detta i samband med TV och spel. Detta dels då Sonys kommande Playstation 4 Pro har stöd för tekniken. Rent tekniskt innebär HDR en förbättrad bildkvalitet, med större färgomfång och högre kontrast.

I ett inlägg på företagets blogg meddelar nu Youtube att videoplattformen för stöd för HDR. Det som krävs för att se innehåll i HDR är en enhet som stödjer tekniken samt att det spelats in i rätt format.

Redan nu finns ett fåtal videoklipp som visar upp tekniken, vilka Youtube har samlat i en spellista. Youtube menar att de inte vill dela upp användarna på något sätt med detta och därför kommer standardversionen av videoklippet visas för de användare som inte har en kompatibel enhet.

Användare kommer från och med idag kunna ladda upp eget HDR-innehåll och Youtube menar att de kommer fortsätta arbeta med att lägga till stöd för nya enheter i takt med att tekniken blir mer utspridd.