Nintendo kommande konsol Switch är en hybrid mellan en stationär och en bärbar spelkonsol. Nintendo har avslöjat ytterst få detaljer om Switch, utöver att kretsuppsättningen i konsolen bygger på Nvidias Tegra-familj finns det få detaljer att tillgå. Nya detaljer från amerikanska kommunikationsmyndigheten FCC avslöjar dock några detaljer om konsolens batterikapacitet och trådlösa egenskaper.

I de läckta dokumenten går det bland annat att läsa att Switch ska utrustas med ett batteri som inte kan avlägsnas. Det skulle i så fall innebära att kunder inte kan köpa till större batterier från tredjepartstillverkare. Konsolen ryktas ansluta till dockningsstationen via en kontakt av typen USB Type-C, vilket skulle göra det möjligt att förlänga konsolens bärbara speltid via externt batteri.

Andra detaljer som framkommer i FCC-dokumenten är att konsolen utrustas med en lågenergiversion av kommunikationsstandarden Bluetooth, vilket sannolikt innebär minst version 4.0. Switch ska också kunna hantera trådlösa nätverk baserade på standarden 802.11ac över frekvensbanden 2,4 och 5 GHz. Tekniken MIMO, kort för Multiple inputs, multiple outputs, stöds också.

Då FCC inte har testat stöd för 3G eller 4G/LTE verkar det sannolikt att Switch inte lanseras med stöd för mobila nätverk, åtminstone inte initialt. Det ska noteras att FCC har testat en prototyp av Nintendo Switch som tros ligga väldigt nära den slutgiltiga produkten som lanseras men små detaljer kan ändras fram till dess.

Nintendo Switch ska lanseras i mars 2017 och en mer grundlig presentation av konsolen ska ske den 12:e januari där prislapp och mer detaljerade specifikationer väntas avslöjas.