Under fjolårets upplaga av CES lanserade MSI sin första spelskärm i form av Optix G27C. Med den erfarenheten i ryggen passar tillverkaren på att lansera ytterligare tre modeller i Optix-serien, där samtliga är välvda.

Den mest intressanta av dessa är toppmodellen Optix MPG27CQ, vilken är om en 27-tums spelskärm med VA-panel. Upplösningen är 2 560 × 1 440 pixlar med 144Hz i uppdateringsfrekvens, och som tidigare nämnt handlar det om en välvd modell.

På baksidan av skärmen hittas en USB-ingång vilken gör det möjligt att koppla den till datorn och ändra skärminställningar direkt i den medföljande mjukvara. Specifika spelprofiler kan också ställas in, som aktiveras ihop med spelet.

En unik finess på MSI Optix MPG27CQ är en RGB-list i nederkant på skärmen, vilken kan interagera med kompatibla spel för att återspegla bland annat hälsa och tillgänglig ammunition. Detta är möjligt genom ett samarbete med Steelseries där mjukvaran Steelseries Engine 3 och funktionen Gamesense används för att koppla ihop ljussättningen med händelserna i speltiteln.

På baksidan hittas ytterligare RGB-zoner som även dessa kan styras av utvalda speltitlar. Skulle inte det vara intressant finns det även möjlighet att konfigurera egna ljussättningar i bland annat regnbågseffekter eller en statisk färg.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

MSI Optix MPG27CQ väntas nå butiker någon gång under årets första halva, med ett rekommenderat pris på 549 USD, motsvarande cirka 5 500 kronor inklusive moms.